пʼятницю, 3 липня 2020 р.

Так що ж насправді сталося в курортній Кирилівці?

02.07.2020 на базі відпочинку  «Дніпровські зорі» смт. Кирилівка зареєстровано групове захворювання на гостру кишкову інфекцію.

Постраждало 10 дітей віком від 7 до 15 років і 4 дорослих. Стан захворілих був легкої та середньої важкості, відмічалась блювота, пронос, температура не вище 37,8 градусів. Вночі 02.07.2020 всі захворілі були госпіталізовані в інфекційне відділення Якимівської центральної районної лікарні. Всі були обстежені на патогенну групу кишкових інфекцій, 3-є дітей швидкими тестами обстежені на ротавірусну інфекцію (антиген ротавіруса не виявлений).

База відпочинку  «Дніпровські зорі»
При епідеміологічному розслідуванні було встановлено, що 01.07.2020 на базу відпочинку прибули 42 дитини і 4 тренери із спортивного гуртка м. Дніпро. Діти обідали та вечеряли в їдальні бази відпочинку. Також вживали морозиво, морепродукти, придбані на пляжі, піцу, яку купували в кафе.

Вранці 02.07.2020 на базі відпочинку працювали фахівці Запорізького обласного лабораторного центру, територіального управління держпродспоживслужби, поліція, прокуратура. Сімейним лікарем із Азовської амбулаторії сімейної медицини оглянуті всі відпочиваючі на базі, в т.ч. діти з м. Дніпро – хворих з признаками гострої кишкової інфекції не виявлено, у 4-х відпочиваючих були симптоми гіпертонії, обстежені на коронавірусну інфекцію (матеріал в роботі в ДУ «ЗОЛЦ МОЗ України).

Був обстежений весь персонал харчоблоку (7 осіб) на кишкову групу інфекцій і стафілокок. Відібрано 9 проб харчових продуктів, в т.ч. 2 проби в кафе, 2 проби питної води (харчоблок бази відпочинку, кафе), проби морської води і води басейну, змиви з об’єктів зовнішнього середовища. На даний час лабораторні дослідження в роботі. Робота харчоблоку призупинена.

Отримуйте першими новинну інформацію на офіційному Telegram-каналі ТокмакІнформБюро. 

Вечором 02.07.2020 всі діти з м. Дніпра були організовано вивезені з бази автобусом. Всіх хворих дітей із стаціонару забрали батьки.

На базі «Дніпровські зорі» проводяться всі необхідні протиепідемічні, в т.ч. дезінфекційні заходи.

В цілому, в курортній зоні побережжя епідемічна обстановка благополучна. Рівень захворюваності не перевищує середні багаторічні сезонні показники.

Структурними підрозділами Державної установи «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України» проводяться постійні моніторингові дослідження стану води відкритих водойм у місцях водокористування населення.

За звітний тиждень на Азовскому морі на громадських пляжах проведено 13 досліджень за мікробіологічними показниками – відхилення не зареєстровано; 62 дослідження за санітарно-хімічними показниками – без відхилень. 

По темі: Запорізькі поліцейські провели обшуки у Кирилівці на базі відпочинку де зафіксовано факт масового отруєння.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.