понеділок, 14 грудня 2020 р.

Кошти за порушення вагових обмежень зараховані до державного бюджету

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 131-1 Конституції України в Україні діє прокуратура, яка здійснює, зокрема, представництво інтересів держави в суді у виключних випадках і в порядку, що визначені законом.

Токмацька місцева прокуратура 11.06.2019 звернулась до господарського суду Запорізької області з позовною заявою в інтересах держави в особі                          Управління Укртрансбезпеки у Запорізькій області до суб’єкта господарювання про стягнення більше 11 тис. грн. плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування великоваговим транспортним засобом.

Встановлено, що посадовими особами Управління Укртрансбезпеки у Запорізькій області 19.09.2018 на 341 км а/д Харків – Сімферополь, м. Василівка проведено перевірку транспортного засобу, який належить суб’єкту господарюванню, зареєстрованому в м. Токмаку Запорізької області. За результатами зважування транспортного засобу встановлено факт надання послуг із перевезення вантажу з порушенням вагових обмежень. За вказаним фактом складено розрахунок плати за проїзд великовагового та/або великогабаритного транспортного засобу, який суб’єкт господарювання добровільно не сплатив.

Рішенням господарського суду Запорізької області від 12.08.2019 позов задоволено в повному обсязі.

Постановою Центрального апеляційного господарського суду від 20.08.2020 апеляційну скаргу суб’єкта господарювання на вказане рішення залишено без задоволення, рішення суду першої інстанції без змін.

Наразі Токмацькою місцевою прокуратурою забезпечено реальне виконання зазначеного рішення суду, вказані кошти зараховані до державного бюджету.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.