четвер, 10 грудня 2020 р.

У школах будуть впроваджені нові стандарти харчування дітей

З нового навчального року вступає в дію новий санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. Одним з ключових компонентів нових правил є організація здорового, раціонального та безпечного харчування дітей.

З 1 вересня 2021 року у школах будуть впроваджені нові стандарти харчування дітей.

Для вирішення вищевказаних типових проблем та усунення причин їхнього виникнення робоча група розробила план заходів з реформування системи шкільного харчування, який включає три основні напрямки: оновлення застарілої нормативно-правової бази, підвищення контролю за якістю та безпечністю продуктів харчування та ресурсне забезпечення шкіл.

Нові норми харчування враховуватимуть рекомендації дієтологів та технологів щодо калорійності, поживної цінності, розмірів порцій продуктів та частоти вживання для різних вікових груп дітей і підлітків, що допоможе покращити збалансованість та енергетичну адекватність шкільних меню.

Зокрема, у шкільних їдальнях буде заборонено продавати сухарики, чіпси, поп-корн, солодкі газовані та енергетичні напої. У щоденний раціон школярів планується ввести злакові, сезонні овочі та фрукти, молочні продукти.

План заходів також включає внесення відповідних змін до законодавства та встановлення гігієнічних вимог до харчоблоків у закладах загальної середньої освіти з метою зменшення ризику виникнення харчових отруєнь у дітей. Також буде посилено постійний державний моніторинг з боку Держпродспоживслужби постачальників харчових продуктів.

За матеріалами Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА.

Трохи про традиції шкільного обіду в Японії.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.