вівторок, 15 грудня 2020 р.

Токмачанину загрожує покарання на строк від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі за напад на 2-х відвідувачів в одному з кафе міста Токмака

Відповідно до ст. 131-1 Конституції України в Україні діє прокуратура, яка здійснює, зокрема, організацію і процесуальне керівництво досудовим розслідуванням, вирішення відповідно до закону інших питань під час кримінального провадження.

Під процесуальним керівництвом Токмацької місцевої прокуратури завершене досудове розслідування та до суду направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні, за фактом події, яка викликала серед мешканців м. Токмак значний резонанс.  

Так, 08 вересня 2020 року, мешканець м. Токмак, прихопивши за місцем свого проживання ніж, прийшов відпочити до місцевого кафе-бару. Перебуваючи на підпитку на території літнього майданчика вказаного закладу, останній вирішив з’ясувати стосунки з групою відвідувачів через відмову вжити з ним спиртне. Будучи незадоволеним відмовою, зловмисник  повернувся за свій столик та з власного рюкзака взяв ніж, після чого вчинив напад на 2-х відвідувачів цього закладу, спричинивши їм тілесні ушкодження різного степеню тяжкості.

Відразу після вчинення злочину вказану особу було затримано, а подальшому судом відносно неї застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Дії обвинуваченого слідством було кваліфіковано за ч. 2 ст. 15, п. 1 ч. 2   ст. 115 КК України, як замах на умисне вбивство двох осіб.

Зловмиснику загрожує покарання на строк від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.