вівторок, 8 грудня 2020 р.

Запорізька обласна територіальна виборча комісія скликала першу сесію Запорізької обласної ради

7 грудня 2020 року Запорізька обласна територіальна виборча комісія скликала першу сесію Запорізької обласної ради.

Про скликання першої сесії Запорізької обласної ради восьмого скликання.

Відповідно до частини 1 статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування Україні», сільська, селищна, міська, районна у місті (у разі її створення), районна, обласна рада проводить свою роботу сесійно. Сесія складається з пленарних засідань ради, а також засідань постійних комісій ради.

За приписами частини 3 вказаної вище статті Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», першу сесію новообраної районної у місті, районної, обласної ради скликає відповідна територіальна виборча комісія не пізніш як через два тижні після реєстрації новообраних депутатів ради у кількості, яка забезпечує повноважність складу ради відповідно до статті 45 цього Закону. Перше пленарне засідання першої сесії відкриває голова зазначеної територіальної виборчої комісії, який інформує раду про підсумки виборів депутатів.

Відповідними рішеннями Запорізької обласної територіальної виборчої комісії на даний час зареєстровано 84 депутата Запорізької обласної ради - повний склад ради.

Відсутні будь-які підстави для не призначення першої сесії Запорізької обласної ради восьмого скликання.

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», керуючись статтями 36, 37 Виборчою кодексу України, Запорізька обласна територіальна виборча комісія постановляє:

1. Скликати першу сесію Запорізької обласної роли восьмою скликання на 11 грудня 2020 року на 14 годину 00 хвилин в залі засідань Запорізької обласної ради.

2. У разі відсутності голови Запорізької обласної територіальної виборчої комісії у день на який призначено перше пленарне засідання першої сесії Запорізької обласної ради восьмою скликання, або неможливості (за станом здоров’я чи з інших причин) здійснення ним функцій, зазначених у частині 3 статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», уповноважити на здійснення відповідних функцій заступника голови Запорізької обласної територіальної виборчої комісії, а в разі відсутності голови та заступника голови Запорізької обласної територіальної виборчої комісії - секретаря Запорізької обласної територіальної виборчої комісії, йдеться в тексті документа.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.