неділю, 22 жовтня 2023 р.

Рашистському гауляйтеру Токмака суд присудив 14 років ув’язнення

Хортицький районний суд міста Запоріжжя засудив токмачанина Олексія Аліпова за колабораційну діяльність до 14 років ув’язнення. На час початку окупації міста він займав посаду юриста у місцевому військовому комісаріаті. Про це повідомила пресслужба обласної прокуратури.

Суд встановив, що на почату квітня 2022 року він прийняв пропозицію представників російської федерації зайняти у незаконно створеному правоохоронному органі «токмацкий ГО ГУ МВД в Запорожской области» посаду заступника начальника, з місцем дислокації у місті Молочанськ. На ній Аліпов пропрацював до початку червня 2022 року, поки окупаційна влада не перевела його посаду голови «военно-гражданская администрация города Молочанськ».

На новій квазі-посаді Аліпов займався питаннями, пов’язаними з нарахуванням та виплатою пенсій і грошового забезпечення незахищеним верствам населення; організацією роботу в галузі освіти та комунальних підприємств; перереєстрацією закладів освіти відповідно до російських стандартів; прийняттям та оформленням заявок на виплату матеріальної допомоги мешканцям; формуванням заявок на відкриття банківських рахунків комунальним підприємствам у російських банках; популяризацією окупаційної влади серед місцевого населення через реалізацію соціальної політики. Також він заселяв у квартири виїхавших токмачан російських військових.

Наприкінці серпня минулого року гауляйтер Запорізької області Євген Балицький призначив Аліпова виконуючим обов’язки голови так званої «военно-гражданской администрация города Токмак».

Колаборант є кандидатом до так званого «токмакского окружного совета народных депутатов» від путінської партії «єдіная росія».

За зайняття посади голови «військово-цивільної адміністрації» його було засуджено до 10, а за вступ до «народної міліції» – до 14 років позбавлення волі.

За сукупністю 37-річний Олексій Аліпов отримав покарання у вигляді 14 років тюрми з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, органах місцевого самоврядування та в органах, що надають публічні послуги строком на 15 років. Також суд конфіскував в дохід держави все його майно – земельну ділянку по вулиці Володимирській у Токмаку, частини двох квартир та автомобіль Volkswagen Passat 2004 року випуску.

Після деокупації регіону, де переховується злочинець, його буде неодмінно покарано. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.