вівторок, 29 серпня 2023 р.

Після звільнення від рашистів Роботиного ЗСУ рухаються на Новопрокопівку та Вербове

Роботине стало першим звільненим селом Токмацької громади. Бої за визволення нашого краю від російсько-фашистських загарбників тривають. Бійці Збройних Сил України оприлюднили відео з кадрами боїв, евакуації шести жителів на підконтрольну Україні територію та підняття нашого прапора над Роботиним.

Звернемо увагу: місяць тому, після виходу ЗСУ до меж Токмацької громади, наші воїни одночасно активніше просунулися в східному напрямку на Вербове Пологівської громади (по Успенівській балці). Тоді рашисти зібрали там 8 підрозділів, про що ми розповідали. Крім раніше висунутих туди у липні 70-го мотострілецького полку, 45-ої окремої бригади спецпризначення та добровольчого батальйону БАРС-3, на початку серпня під Вербове окупанти перекинули підрозділи 100-ї окремої розвідбригади, 417-й окремий розвідбат, а також БАРС-1, 11 і 14. 

Але 10 днів тому, коли їхня оборона стала тріщати в Роботиному, вони перекинули у південний сектор до існуючих чотирьох ще 7 підрозділів: БАРСи та 70-мотострілецький полк з Вербівського напрямку; підрозділи 503-го мотострілецького полку та 4-ї армійської бази з Василівського напрямку. Про це свідчать дані Deepstate.

До того ж військові експерти підтвердили, що під Роботиним з'явилися ще два полки 7-ї десантно-штурмової дивізії (56-й та 108-й), головні сили 810-ї окремої бригади морської піхоти, 201-й мотострілецький полк. До сумнозвісного 1430-го полку територіальних військ, який поніс значні втрати, додався 1441-й. Але це не допомогло рашистам втримати Роботине.

На цьому ЗСУ не зупиняються, просунулися трохи на південь і на схід від Роботиного до Новопрокопівки, за якою знаходяться інші лінії окопів (від Вербового до Ільченкового), що добре видно на карті.

У ці дні, за офіційними даними, у напрямку Новопрокопівки наші воїни також мали успіх. Закріплюються на досягнутих рубежах, працюють артилерією по виявлених цілях противника, його складах боєприпасів.

Також ЗСУ змогли вибити росіян з кількох опорних пунктів поблизу села Новопокровка (Пологівська громада) та в його північній частині. Тобто вже ведуться бої за сам населений пункт. Його звільнення дозволить розширити фланг наступу.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.