суботу, 12 серпня 2023 р.

Діти з інвалідністю-телеведучі на великих екранах кінотеатрів столиці

У Київському культурному кластері / кінотеатрі «Краків» відбулися виставки дитячих творчих робіт і прем’єрні покази культурних продуктів, створених у рамках культурно-мистецького проєкту «ДІМ: Дитяча Інклюзивна Медіастудія», що реалізує громадська організація «Громадське дитяче інтернет-телебачення і радіо «Веселка ТВ» за фінансової підтримки Українського культурного фонду в рамках програми «Культура без бар’єрів».

Під час публічних презентаційних заходів було продемонстровано кращі дитячі творчі роботи в оригінальних мистецьких техніках: від картин, намальованих праскою, до інтерактивної книги зі скрапбукінгу, від ляльок-мотанок, створених під час виробництва телепрограми, до персонажів, спеціально вироблених дітьми для мультфільму, від автопортретів до експериментальних фоторобіт. На великому екрані кінотеатру показали створені за проєктом культурні продукти, а також відбулася урочиста церемонія нагородження дітей-учасників проєкту.

Участь у цій події взяли діти з інвалідністю різних нозологічних форм захворювання та їх батьки, керівництво Центру комплексної реабілітації для дітей та молоді з інвалідністю Оболонського району міста Києва, Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Дніпровського району міста Києва, Центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю Васильківської міської ради «Здоров’я», КП «Київкулькластер», БО «Благодійний фонд «З теплом у серці», ГО «Санвей», а також учні спеціальних шкіл №9 і №18 міста Києва та представники громадськості.

«Наш проєкт має велику суспільну значущість як для розвитку місцевих громад, так і для держави загалом, адже він пропагує кращі людські цінності, надає рівний доступ до культурних ресурсів, включає в культурно-мистецьке життя людей з інвалідністю, промотує ідеї безбар’єрності в українській спільноті та сприяє головній меті нашої країни – «створення суспільства для всіх», – зазначила керівник проєкту, голова ГО «Веселка ТВ» Діна Ібрагімова. 

Безпосередніми учасниками проєкту стали 120 дітей з інвалідністю, у тому числі діти-переселенці з тимчасово окупованих територій України та територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій, а також територій, постраждалих внаслідок збройної агресії Росії проти України. У рамках проєкту діти мали змогу спробувати себе в ролі телеведучих, радіоведучих, тележурналістів, аніматорів, акторів, операторів, фотографів, художників, блогерів. За три місяці вони встигли відвідати безліч творчих майстер-класів і занять, креативних воркшопів і психотренінгів, зйомок і звукозаписів, репетицій тощо. У результаті було створено 5 різноманітних культурних продуктів з перекладом українською жестовою мовою: ток-шоу, телепрограма, радіопередача, мультфільм, відеоблог, а також відеофільм про проєкт, що поширюватимуться засобами медійного простору (ЗМІ, телебачення, мережа Інтернет) і демонструватимуться в столичних кінотеатрах і реабілітаційних центрах для осіб з інвалідністю Києва та Київської області.

Стежте за новинами про хід і реалізацію проєкту на офіційних інформаційних ресурсах організаторів і партнерських організацій проєкту, зокрема на фейсбук-сторінці Veselka TV - Громадське дитяче інтернет-телебачення і радіо : https://www.facebook.com/veselka.tv .

Контактна особа: tv.veselka@gmail.com (Станіслав Гнутов, координатор культурно-мистецького проєкту «ДІМ: Дитяча Інклюзивна Медіастудія», член Національної спілки журналістів України). 

Фото: ГО «Веселка ТВ». 







Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.