понеділок, 3 лютого 2020 р.

Всі сім токмацьких шкіл з 4 лютого закриті на карантин

Як повідомила нам начальниця відділу освіти Токмацької міської ради Світлана Черкасова всі школи Токмака з 4 лютого закрито на карантин. Поки що до п'ятниці 7 лютого...

Школи закрито через високий рівень захворюваності учнів на ГРВІ, у Токмаці він сягнув 30 відсотків.


«Відділу освіти виконавчого комітету Токмацької міської призупинити заняття в закладах  загальної середньої освіти міста Токмака з 04 лютого по 07 лютого 2020 року.» - йдеться в тексті Розпорядження Токмацького міського голови Ігоря Котелевського «Про призупинення занять в  закладах загальної середньої освіти міста Токмака» № 48 – Р від 03.02.2020 року, опублікованому на офіційному сайті Токмацької міської ради.


Оновлено 07.02.2020: Наразі карантин продовжено до 14 лютого. Процент захворюваності дітей - 25.

Про це нам повідомив заступник начальниці відділу освіти Токмацької міської ради Андрій Дружинець.
Відповідне розпорядження  "ПРО ПРОДОВЖЕННЯ КАРАНТИННИХ ЗАХОДІВ В ЗАКЛАДАХ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ МІСТА ТОКМАКА"  07.02.2020 року за №  50 - р  підписав секретар міської ради Олександр ЧУБ.


У Токмацькому районі закриті дві школи – Остриківська і Молочанська ЗОШ.

Серед дитсадків Токмака на карантин закрито одну групу в «Журавлику», що у мікрорайоні "Ковальський".

Також відділами культури та освіти у Токмаці обмежено проведення культурно-масових заходів. У дитячій музичній школі, за словами начальниці міського відділу культури Олени Корж, припиняються групові заняття.


Захворюваність зростає саме серед дітей. За інформацією Токмацької лікарні та Центру первинної медико-санітарної допомоги, на минулому тижні захворіли на простудні захворювання 409 дітей, госпіталізовано – трьох. У переважній більшості випадків, при легкій формі захворювання, лікування відбувається амбулаторно і у домашніх умовах.

Загалом по Запорізькій області ситуація щодо карантинних заходів наступна:

Станом на 31.01.2020 року  в Запорізькій області згідно наказів ТВО та розпоряджень місцевих органів влади повністю припинено навчання дітей у 102 школах області (19,3%). Також частково припинено навчальний процес у 189-ти класах 57 шкіл області. Повністю припинено навчання в школах м. Бердянськ (18 шкіл), м. Мелітополь (23 школи).


Крім того через високий рівень захворюваності учнів на ГРВІ з 24.01.2020 року згідно наказу директора КЗ «Оріхівський обласний Центр соціально-психологічної реабілітації дітей» ЗОР (дитячий притулок) оголошено карантин по ГРВІ, у зв’язку з чим вихованці даного закладу не відвідують Оріхівський НВК №2 ім. В.А.Лазаряна, де вони навчаються.

Питома вага відсутніх через хворобу учнів порівняно з минулим тижнем зросла з 8,4% до 13,7%, в т. ч. через ГРВІ відсутні 12,1% учнів (минулого тижня було 6,3%).
У дитячих навчальних захладах області через високий рівень захворюваності дітей на ГРВІ повністю припинено функціонування 5 закладів дошкільної освіти області (Бердянський, Більмацький та Токмацький райони), а також в 28-ми закладах (м. Запоріжжя – 24, Запорізький район – 2, Токмацький та Чернігівський райони – по 1) припинено функціонування загалом 45 групових осередків:

Питома вага відсутніх через хворобу дітей становить 10,2% (проти 7% відсутніх дітей минулого тижня), в т. ч. через ГРВІ відсутні 7,5% дітей (минулого тижня було 5%).

Оновлено: Щодо проведення карантинних заходів в навчально-виховних закладах Запорізької області станом на 15:00 03.02.2020.


Читайте також: У МЕЛІТОПОЛІ ТА БЕРДЯНСЬКУ УСІ ШКОЛИ ЗАКРИТІ НА КАРАНТИН.


Читайте також: От гриппа с начала эпидемиологического сезона скончались 15 человек, - Минздрав

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.