неділю, 23 лютого 2020 р.

Касаційний господарський суд Верховного Суду рішенням від 13 січня задовольнив позов НАБУ про визнання недійсним договору позики між ТОВ “Токмак Солар Енерджі” та ПП “Компанія “Пріма-Транс” через його фіктивність


Касаційний господарський суд Верховного Суду рішенням від 13 січня задовольнив позов НАБУ про визнання недійсним договору позики між ТОВ “Токмак Солар Енерджі” та ПП “Компанія “Пріма-Транс” через його фіктивність. Про це повідомляє НАБУ на своєму сайті.

Нагадаємо, ТОВ “Токмак Солар Енерджі” у липні 2012 році уклало з ПП “Компанія “Пріма-Транс” угоду позики щодо поставки обладнання для сонячної електростанції.
Протягом того ж року ТОВ “Токмак Солар Енерджі”, начебто, збудувало ІІІ-ій пусковий комплекс сонячної електростанції на території Новенської сільської ради Токмацького району і звернулося з клопотанням до НКРЕКП за призначення “зеленого тарифу” – спеціальним, дорожчим тарифом купівлі електроенергії з альтернативних джерел виробітку енергії. Для отримання такого тарифу питома вага робіт та послуг українського походження при будівництві станції мала бути не менше 15%, а станція мала бути введена у експлуатацію до 1 січня 2013 року. Вже після цієї дати відсоток українських робіт та послуг мав бути вдвічі більшим, а сам коефіцієнт тарифу – меншим.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.