вівторок, 25 лютого 2020 р.

Нова книга Олександра Білоусенка - «Орачі приазовських степів»

У видавництві «Дике поле» вийшла з друку нова книга Почесного громадянина Запорізької області і Токмака Олександра Білоусенка «Орачі приазовських степів».

Олександр Федорович був одним з керівників Токмаччини у 70-80-х роках, працював у керівництві області – заступником голови облвиконкому. Він був першим Народним депутатом незалежної України від Токмацького виборчого округу. Нині віце - президент Запорізької обласної федерації роботодавців союзу промисловців і підприємців (роботодавців) "Потенціал". Після виходу на пенсію почав досліджувати історію нашого краю та віхи його розвитку, що вилилося вже у п’ять книг.

Остання книга якраз присвячена першопоселенцям запорізького Приазов’я, серед яких були і козацькі нащадки з Гетьманщини і Слобожанщини. Окремі розділи присвячені батьківщині першопоселенців Приазов’я, вихідцям із Сівещини, ногайським татарам і менонітам. Використовуючи матеріали з архівів, автор розмістив у книзі відповіді на багато питань, які хвилювали земляків.

За інформацією директорки централізованої бібліотечної системи Марини Таран, на березень (попередньо) у нашому місті планується презентація книги «Орачі приазовських степів».

Віталій Голод.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.