суботу, 29 лютого 2020 р.

В Запорізькій області зареєстрований летальний випадок від грипу

На поточному тижні року  в Запорізькій області зареєстрований летальний випадок від грипу – п’ятий з початку епідемічного сезону.

Помер чоловік у віці 51 рік, мешкав в Приморському районі області. Захворів 12 лютого 2020 року, звернувся за медичною допомогою 17.02.2020, в той же день госпіталізований до відділення реанімації Приморської центральної районної лікарні в тяжкому стані з діагнозом грип, двостороння пневмонія. 24.02.2020 чоловік помер, повідомляє Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України".

Проти грипу не щеплений. Також в даному випадку має місце пізнє звернення за медичною допомогою, звернувся в медичний заклад тільки на шосту добу, до цього лікувався вдома. Випадок лабораторно підтверджений, викликаний вірусом грипу типу А (H1N1)pdm.

Звертаємо Вашу увагу, що при зниженні на даний час показників рівень захворюваності на грип та ГРВІ залишається достатньо високим. Своєчасне звернення за медичною допомогою, своєчасно розпочате комплексне лікування зведе до мінімуму неблагоприятні наслідки від захворювання.

Нагадуємо, що у випадку появи перших симптомів грипу (температура 38 градусів та вище,  сухий кашель, головний біль, біль в м’язах та суглобах, світлобоязнь, симптоми загальної інтоксикації), а також при погіршенні самопочуття треба негайно звертатись за медичною допомогою.

В цілому по Україні за поточний епідемічний сезон від грипу та його наслідків померло 48 осіб.

Зображення має ілюстративний характер.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.