суботу, 29 лютого 2020 р.

Лавка примирення з’явилася на Алеї закоханих у Токмаці


Сьогодні опівдні, у переддень святкування Масниці, у Токмаці відкрили Лавку примирення. Її розташували між першими арками Алеї закоханих біля огорожі дитячого містечка.

Це не просто місце для сидіння, а своєрідний артоб’єкт. Він являє собою трохи заокруглену всередині лавочку, що має на меті зближувати тих, хто на неї сідає. Сама лавка обрамлена кованим візерунком та зеленими листками, невеликим плакатом у вигляді квітки з написом «Тепло і затишок у вашій оселі» та зображенням домашнього вогнища.

Цей об’єкт створено за ініціативи Анатолій Сніжка, керівника вугільного підприємства. Свій задум він виношував кілька років.

Як розповів Анатолій Олександрович, подібну конструкцію він бачив у Луцьку, в інших містах. Дуже його вразила ідея створення такого місця, де люди могли б поговорити, поділитися наболілим, попросити пробачення, примиритися. Тож подумав, чому б не подарувати такий об’єкт і нашому місту.

Під час відкриття Лавки примирення одними з перших на неї сіли Анатолій Олександрович з дітьми. Також вже «випробували» місце примирення інші токмачани. І вже завтра, під час свята Масниці, Лавка примирення може стати об’єктом паломництва для любителів фото.

Це не перший подарунок місту від Сніжків. У мікрорайоні «Залізничний», де розташоване його підприємство, силами трудового колективу висаджено оріховий гай з 30 дерев, встановлено символ степів – журавля. Також підприємство надає підшефну допомогу школі №12.

Анатолій Сніжко вважає, що має стати правилом гарного тону, коли підприємці робили б такі, хай невеликі, але приємні подарунки рідному місту.

Підготував Віталій Голод.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.