середу, 5 лютого 2020 р.

Не всі токмачани відчувають себе комфортно під час суттєвого погіршення погодних умов

5 лютого розпочалося суттєве погіршення погодних умов, яке пов’язано з двома циклонами. В результаті, у багатьох регіонах України випаде багато опадів. Це стосується і Токмака.

Про це міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив ще 4 лютого, під час засідання штабу Державної комісії з питань техногенної безпеки.

Повідомили про це також українські синоптики, ГУ ДСНС України в Запорізькій області та начальник Токмацького відділу ДСНС Віталій Данікін на нараді у міськвиконкомі.

«Погіршення погодних умов, яке очікується в країні з 5 по 7 лютого – повинно бути надзвичайною ситуацією для служб. Для людей повинна бути просто зима, хуртовина. Наші служби повинні вчасно прийняти рішення про заборону переміщення автотранспорту на автошляхах у регіонах, де спостерігатиметься ускладнення. Ми повинні спрацювати на попередження можливих наслідків негоди», сказав міністр внутрішніх справ.

Я сьогодні відвідав перехрестя доріг Володимирська - 8 Березня у Токмаці. Тамтешня пішохідна доріжка протяжністю близько 50 метрів повністю затоплена водою.

Поспілкувавшись з місцевими жителями, я з'ясував, що це питання не сьогоднішнє. Воно не вирішується вже понад півтора роки.

Люди зверталися з цього приводу до міського голови, його профільного заступника, голови постійної комісії Токмацької міської ради з питань життєзабезпечення міста Володимира Куцериба, але, на жаль, маємо, що маємо.

Проблема виникла після ремонту дорожнього покриття вул. Володимирської, стверджують місцеві, внаслідок проєктої помилки дорожників.

Мені відомо, що в Програмі розвитку мікрорайонів м. Токмак на 2020 рік по мікрорайону «Лівобережний» в поточних завданнях зазначено: "Провести ремонт пішохідних доріжок з обох сторін вул. Володимирської. Відновити пішохідні доріжки: вул. 8 – Березня, вул. Нова, вул. Володимирська, вул. Франка,  вул. Призаводська."

Але питання - коли? Адже терміни виконання там не вказані...

Чому це важливо?

На тій ділянці вкрай небезпечно рухатися пішоходам, особливо дітям і літнім людям, адже близькість швидкісної дороги дає про себе знати, а водії, не всі, не завжди дотримуються швидкісного режиму для населених пунктів, а люди обходять цю ділянку саме по тій дорозі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.