понеділок, 16 березня 2020 р.

Пройшов бій на лінії «Вотан» за визволення Старобогданівки

У Старобогданівці Михайлівського району (що поряд з с. Благодатним Токмацького району) представники Великобілозерської районної громадської організації «Військово-історичний клуб «Доблесть» організували заходи під назвою «Весна 45-го», присвячені 75-ій річниці Великої Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні.

Спочатку біля братської могили відбувся невеликий мітинг, пролунав салют полеглим воїнам. А потім на висотах відбувся бій, а точніше реконструкція бою на лінії «Вотан» за визволення села від "німецьких" військ.

Члени клубу, одягнені у військову форму солдат Вермахту і Червоної Армії та озброєні макетами стрілецької зброї, не просто показали «війну». Глядачі могли навіч пересвідчитися, наскільки складно було радянським солдатам дертися на висоти під постійним прицільним вогнем, вибивати ворога та звільняти рідну землю. Не дивно, що кожен клаптик землі на висотах лінії «Вотан» густо политий кров’ю наших бійців.

Як розповів нам один з лідерів клубу «Доблесть» Віталій Лучко ("командир відділення Червоної Армії"), їхня мета і полягає у тому, щоб жила пам'ять про героїчний подвиг наших дідів на тій страшній війні, яку неможливо забути.

Після завершення «бою» місцеві жителі та гості з задоволенням фотографувалися з бійцями, оглядали стрілецьку зброю, військову форму, амуніцію та інші експонати часів Другої Світової війни.

Автор – Віталій Голод.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.