вівторок, 10 березня 2020 р.

До господарського суду Запорізької області скеровано позовну заяву про витребування земельної ділянки площею 47 га загальною вартістю 111млн.грн. із незаконного володіння селянським (фермерським) господарством


Прокуратурою вживаються заходи щодо витребування із незаконного володіння на користь держави земель сільськогосподарського призначення.

Токмацькою місцевою прокуратурою постійно приділяється увага законності використання земель сільськогосподарського призначення державної та комунальної форм власності, зокрема тих, що виділялись громадянам у постійне користування для ведення особистого селянського (фермерського) господарства.

Завдяки системному та комплексному підходу виявлено факти незаконного використання таких земель.

Зокрема з’ясовано, що не зважаючи на те, що за нормами цивільного та земельного законодавства після смерті засновників селянських (фермерських) господарств їх право постійного користування державними та комунальними землями сільськогосподарського автоматично припинялось, зазначені господарства продовжували незаконно володіти та використовувати такі земельні ділянки.

З метою захисту інтересів держави Токмацькою місцевою прокуратурою до господарського суду Запорізької області скеровано позовну заяву про витребування земельної ділянки площею 47 га загальною вартістю 111млн.грн. із незаконного володіння селянським (фермерським) господарством. Наразі провадження відкрито судом.

Токмацька місцева прокуратура.

Зображення має ілюстративний характер.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.