середу, 18 березня 2020 р.

ЗЗСО №1 розгорнув на базі власного домена shkola1tokmak.net онлайнове освітнє середовище

«Школа на хмарі»

З метою безперебійного здійснення освітнього процесу під час карантину відповідно до навчальних планів ЗЗСО №1 розгорнув на базі власного домена shkola1tokmak.net  онлайнове освітнє середовище для учнів 5-11 класів.

По-новому стали навчатися всі! Вчителі вдосконалюють свої вміння працювати з WEB-технологіями, а учні – навчатися в дистанційному режимі. На даний період в школі на хмарі працює 16 віртуальних класів завдяки додатку Google Class. Активно використовується освітня платформа «На урок», «Classtime» та технології WEB 2.0.  В кожному віртуальному класі з основних предметів розміщуються завдання, тести, посилання на навчальне відео, тощо.  Класні керівники повідомили учням та батькам коди доступу до віртуальних класів. В перший день  роботи онлайнового освітнього середовища до роботи приєдналися 55% учнів 5-11-х класів. На даний момент в хмаро орієнтованій школі  навчаються 317 учнів та  викладають 22 вчителі.

Безперечно, що в процесі такої роботи виникають труднощі: не вистачає професійно створеного навчального контенту з предметів. Для його напрацювання вчителям бракує часу, не всі педагоги мають високий рівень медіа-підготовки, відсутні необхідні технічні засоби. Вчителі перейшли на віддалений режим роботи. Комунікація з усіма учасниками освітнього процесу відбувається через шкільний сайт, Електронну вчительську закладу та месенджер Viber.  Вчителі 2-4-х класів консультують батьків, отримують фото звіти виконаних  учнівських робіт через месенджери,  закриті групи батьків у соцмережах. Щоденно адміністратор онлайнового освітнього середовища здійснює моніторинг дистанційного освітнього процесу, про його результати класні керівники повідомляють батьків здобувачів освіти.

До закінчення навчального року лишається трішки більше, ніж, два місяці. Попререду Державна підсумкова атестація та ЗНО. Сподіваємось на скоріше закінчення карантину та повернення до звичайного режиму навчання.

Адміністратор освітнього онлайнового середовища ЗЗСО №1.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.