середу, 25 березня 2020 р.

Підтверджено п`ять випадків захворювання на коронавірус COVID-19 в Запорізькій області


Станом на 7 год. 25 березня на території України зафіксовано 113 випадків захворювання на коронавірус COVID-19 у 13 областях та м. Києві, а саме: Чернівецька – 38 (1 померла), м. Київ – 31, Київська – 22, Івано-Франківська – 5 (1 померла), Тернопільська – 4, Дніпропетровська – 2, Житомирська    2 (1 померла), Запорізька – 2, Львівська – 2, Волинська – 1, Донецька – 1, Луганська – 1, Одеська - 1 та Черкаська – 1. Виписано після лікування 1 особу (Чернівецька область).

Про це повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 10:00 25 березня в Україні 113 лабораторно підтверджених випадків  COVID-19, з них 4 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні.


За добу було зафіксовано 29 нових випадків. Виявлено перші випадки інфікування у Волинській, Одеській, Луганській та Запорізькій областях.

МОЗ закликає: при перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю. Залишайтеся вдома, самоізоляція - найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування.


Міський голова міста Запоріжжя Володимир Буряк, з цього приводу, зробив офіційну заяву:
"У Запоріжжі зафіксовано перші випадки захворювання на коронавірусну інфекцію. Це підтвердили тести, які ми отримали вчора. Всі четверо хворих нещодавно повернулися з-за кордону, зокрема з Єгипту та Куршевеля. Їхній вік - від 41 до 55 років.

Коронавірус уже в Запоріжжі, тож сьогодні з 14.00 за рішенням виконкому ми вводимо надзвичайну ситуацію в місті. Але я прошу всіх не панікувати та вкотре наполягаю на необхідності залишатися вдома та виходити на вулицю тільки за крайньої потреби!
Лікарні міста готові до боротьби з коронавірусом. Нагадаю, сьогодні на сесії ми виділимо ще 100 млн грн на потреби медичних закладів для лікування пацієнтів."


Оновлено о 12:25: Виконуючий обов'язки директора Державної установи "Запорізький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" Роман Терехов на брифінгу щодо ситуації, пов’язаної з розповсюдженням коронавірусу  25 березня повідомив, що на 12:00 годину в Запорізькій області підтверджено п'ять  випадків захворювання на коронавірус COVID-19:
місто Запоріжжя - 4 людини (дві сімейні пари, що відпочивали за кордоном);

місто Мелітополь - 1 жінка, що гостювала за кордоном в Іспанії.


Про це повідомляє і сайт обласного лабораторного центру:

25.03.2020 зареєстровано 31 підозрілий випадок на COVID-19, в тому числі 5 позитивних.
Із 31 випадку знімаються з обліку 15 (отриманий негативний результат на COVID-19).
На обліку залишаються 5 позитивних випадків та 11 видків з підозрою.

Всі хворі ізольовані (госпіталізовані), надається необхідна медична допомога.


Оновлено о 13:50: У 17-річної токмачанки коронавірусу немає.
Щойно стало відомо, що 17-річна токмачанка, у якої підозрювали захворювання на коронавірус, абсолютно здорова. Це свідчить з результатів її аналізів, отриманих з Києва.

Про це нам повідомила пресслужба Токмацької міської ради і щойно підтвердив керівник Токмацької лікарні Віталій Пасєвін.

Всі новини з цього сайту концентруються в одному місці – фейсбук групі «Наше місто Токмак», вступай до групи і дізнавайся про оновлення перший.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.