вівторок, 31 березня 2020 р.

Таврія, Кохане, як і раніше, прагнуть до Роздола

Не пізніше квітня підготують законопроєкт щодо адмінтерустрою субрегіонального рівня в Україні.

Мінрегіон та профільний Комітет 24 березня провели відеоконференцію з цієї теми.

Формування базового рівня місцевого самоврядування, громад, - на завершальному етапі. На часі – формування адміністративно-територіальних одиниць субрегіонального рівня, вважає Мінрегіон.

31 березня, за рекомендацією керівниці апарату Запорізької обласної державної адміністрації Зінаїди Бойко, у режимі відеоконференції відбулася нарада за участі сільських голів Токмацького району з керівництвом Токмацької районної державної адміністрації, Токмацької районної ради, міст Токмака і Молочанська, народним депутатом України Павлом Мельником з питання нового територіального устрою Токмацького району.

З почутого нами на нараді стало зрозумілим остаточне прагнення сільських територій. Так, зокрема:

Молочанська громада бажає залишитися у складі Долинської, Виноградненської сільських рад, але може "забрати" Лагідне і Новомиколаївку.

Долина, в свою чергу, бажає об'єднання з Новомиколаївкою.

Новомиколаївська і Остриківська ОТГ вважають за необхідне залишитися самостійними громадами.

Нове - з Новопрокоповкою і Покровським (Жовтнева сільрада).

Таврія і Кохане - з Роздолом Михайлівського району.

Кіровська, Балківська, Новомиколаївська сільради - ще один можливий формат об'єднання.

Токмак: Як зазначив присутній на нараді секретар Токмацької міської ради Олександр Чуб, то Токмак погоджується з усіма рішеннями сільських громад, ...ми приймаємо всі ваші рішення, зазначив він.

Вислухавши пропозиції з територій, народний депутат України Павло Мельник сказав, що він донесе ці пропозиції до "адресата", перешкоджати в їх реалізації ніколи не буде і додав, що всі Перспективні плани повинні були бути затвердженими до початку квітня, зрозуміло, що корегування до процесу вніс коронавірус, але реформа децентралізації однозначно буде завершена.

Всі озвучені пропозиції з територій потрібно сьогодні письмово направити електронними засобами зв'язку до Токмацької РДА, РДА направить до Запорізької ОДА, а далі - в Київ до Мінрегіону, де і буде прийнято остаточне рішення...

Читайте по темі: У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ ТРИВАЄ РОБОТА ЩОДО ЗМІНИ АДМІНІСТРАТИВНО-ТЕРИТОРІАЛЬНОГО УСТРОЮ.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.