середу, 11 березня 2020 р.

З метою ізоляції токмачан, які відповідають визначенню випадку 2019-nCoV, заплановано задіяти ліве крило інфекційного відділення, яке має окремий вихід на вулицю

10 березня, під час засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста Токмака, директор КП «Токмацька БЛІЛ» ТМР Віталій Пасєвін зазначив, що наразі вживається ряд заходів з організації готовності для надання медичної допомоги особам, які відповідають визначенню випадку 2019-nCoV.


З метою ізоляції зазначених осіб заплановано задіяти ліве крило інфекційного відділення, яке має окремий вихід на вулицю.

В даному крилі розташовано 8 боксів на 8 осіб. У разі кількості хворих, яка буде більшою ніж 8, заплановано задіяти всі приміщення інфекційного відділення (всього до 15 осіб). Натомість, він наголосив, що наразі є гостра проблема з забезпечення засобами захисту медперсонала, технічним оснащенням та медикаментами. З метою вирішення цих проблем проводяться розрахунки, які будуть завершені в найкоротший термін.

Віталій Пасєвін зауважив, що на теперішній час визначено проблему, як підібрати на території міста приміщення, де можливо розмістити контактних осіб (до 50 чол.) Дане питання треба вирішити в найкоротший час.

Також він розповів присутнім, що згідно алгоритму дій, у разі виявлення осіб з захворюванням на коронавірус, хвора особа ізолюється в медичному закладі за місцем виявлення на термін 1-2 доби, після чого каретою швидкої допомоги направляється до обласної інфекційної лікарні.

Фото: Віталій Голод.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.