пʼятницю, 13 березня 2020 р.

Про коронавірус, бюджет і шостий район

12 березня на порядку денному 114-ї позачергової сесії Токмацької міської ради головним було питання про внесення змін до бюджету міста.

З метою запобігання поширенню на території міста гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, для Токмацької лікарні і для центру первинної медико-санітарної допомоги вирішено виділити 336 і 50 тисяч гривень, відповідно, на придбання засобів індивідуального захисту, пульсоксиметрів, кисневих концентраторів, дезінфекційних засобів, медикаментів, а також на встановлення нових дверей у виділеному приміщенні з карантинними боксами у крилі інфекційного відділення.

Відповідно до рішення обласної ради Токмаку виділено кошти на виконання депутатських повноважень депутатів Олега Суржана (685 тисяч гривень) та Олександра Рєпкіна (700 тисяч). Куди розписані ці кошти дивіться у таблиці нижче.

Також обласною радою виділено кошти для бюджету Токмака на «Нову Українську школу» у розмірі 814 тисяч гривен. Відповідно до умов виділення цих коштів міська рада виділяє 293 тисячі гривень на співфінансування заходів НУШ, зменшивши асигнування по теплопостачанню за рахунок зменшення тарифу на тепло.

І наостанок, за зверненням відділу освіти міської ради здійснено перерозподіл асигнувань між дитсадками та школами.

За такі зміни в бюджетному розписі проголосували всі 19 присутніх на сесії депутатів (з 34 за списком). Відповідні зміни внесені й до міських програм.

Третє питання сесії стосувалося майбутнього адміністративно-територіального поділу і болючої теми: відстоювання шостого району з центром у Токмаці. Як ми вже повідомляли раніше, 27 лютого депутати Запорізької обласної ради прийняли Звернення до прем’єр-міністра України, міністра розвитку громад та територій України, голови Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування з проханням підтримати модель адміністративно-територіального устрою області, яка передбачає створення шести районів із відповідними адміністративними центрами у містах Запоріжжя, Бердянськ, Енергодар, Мелітополь, Пологи та Токмак.

А сьогодні депутати міської ради проголосували за уточнену карту з аргументацією на підтримку «шостого» району з центром у Токмаці, які спрямують у обласні та столичні інстанції.

Віталій ГОЛОД.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.