вівторок, 17 березня 2020 р.

Звернення міського голови Ігоря Котелевського до токмачан


Шановні токмачани!

З четверга, 12 березня, в Україні запроваджено карантинні заходи щодо поширення випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої корона вірусом 2019-nCoV. Аби максимально зменшити ризики занесення і поширення корона вірусу у нашому місті ми з вами повинні забезпечити обмежувальні  заходи.

Саме тому я звертаюся до Вас з проханням уникати місць з великим скупченням людей; якомога більше залишатися вдома; дотримуватися правил особистої гігієни, часто і ретельно мити руки; якщо у вас підвищена температура, кашель чи труднощі з диханням, залишайтеся вдома і викликайте телефоном сімейного лікаря, щоб не поширювати хворобу. Ні в якому разі не їдьте до лікаря на громадському транспорті аби не наражати на небезпеку інших. Не займайтесь самолікуванням.

Звертаюся до керівників Токмацького РЕМ, Токмацького управління експлуатації газового господарства, КП «Управляюча компанія «Контакт», КП «Міськводоканал», КП «Біоенергія», Центру надання адміністративних послуг та інших об’єктів інфраструктури обмежити прийом громадян. Проводити дистанційне інформування клієнтів. Прошу з розумінням поставитися до працівників, у яких малолітні діти, розглянути можливість працювати дистанційно.

Шановні підприємці, керівники установ і організацій, що займаються пасажирськими перевезеннями розташованим на території м. Токмак, незалежно від форм власності та підпорядкування, вимагаю від Вас в обов’язковому порядку забезпечити проведення обробки поверхонь, місць контакту рук пасажирів (ручки дверей, місця сидіння, тощо) спиртовмісними дезінфекційними засобами, провітрювання та прибирання транспорту, дезінфекцію після закінчення зміни.

Хочу зазначити, що самоізоляція означає, в першу чергу, утримання від контактування з іншими людьми для того, щоб зменшити ризики інфікування. Закликаю вас, токмачани, бути свідомими і розуміти, що карантин це не привід їхати з дітьми до бабусі, провідувати усіх родичів, зустрічатися з друзями. І пам’ятайте, що від правильного дотримання умов карантину залежить не лише ваше здоров’я.

Бережімо своїх дітей, своїх рідних і близьких, один одного в умовах, що склалися.
Хочу наголосити, що у місті робиться максимум з можливого. Прошу токмачан брати до уваги лише перевірені інформації з офіційних джерел.

Виконавчий комітет Токмацької міської ради тримає на контролі питання, які комісія ТЕБ та НС поставила перед керівними органами міста. Цими днями, на позачерговій сесії міськради, яку я терміново скликав, міською владою прийнято рішення щодо виділення 450 тис. грн. на придбання індивідуальних засобів захисту, лікарських засобів, концентратів кисню, медичного кисню та пульсоксиметрів. Натомість, в інфекційному відділенні Токмацької БЛІЛ наразі готуються бокси для розміщення виявлених хворих.

Звертаюся до всіх містян: берегти себе та оточуючих і дослухатися до рекомендацій лікарів.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.