середу, 11 березня 2020 р.

Запорізький обласний лабораторний центр підтверджує факт звернення жінки, яка прибула з Італії, за допомогою до медиків


09.03.2020 до пункту охорони здоров’я вокзалу станції Запоріжжя-1 за медичною допомогою з приводу тяжкого перебігу гострої респіраторної інфекції  звернулась жінка, яка прибула з Італії. Контакти з хворими на коронавірусну інфекцію в Італії заперечує, повідомляє Державна установа "Запорізький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України".

Враховуючи перебування жінки в Італії впродовж останніх 14 днів до захворювання, важкість перебігу хвороби, вона була в цей же день госпіталізована до боксованого відділення обласної інфекційної клінічної лікарні. За рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров’я, до отримання результатів дослідження матеріалу від хворої на коронавірус, такий випадок вважається підозрілим щодо інфікування коронавірусом.

З метою встановлення збудника захворювання матеріал від хворої 09.03.2020 досліджений у вірусологічній лабораторії обласного лабораторного центру МОЗ України на грип, парагрип; отримані негативні результати дослідження. Для подальшого вивчення матеріал, у тому числі для дослідження на новий коронавірус, надісланий до вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я МОЗ України.

Протиепідемічні заходи за місцем виявлення хворої проведені в повному обсязі. За особами, які мали з нею контакт, встановлене медичне спостереження протягом 14 днів з моменту контакту. У приміщеннях, де перебувала хвора проведені дезінфекційні заходи. Медичні працівники працювали з використанням засобів індивідуального захисту.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.