середу, 18 березня 2020 р.

Офіційне роз’яснення з приводу проведення перерахунків розміру призначеної житлової субсидії у Токмаці

До уваги одержувачів житлових субсидій.

Управління соціального захисту населення Токмацької міської ради надає роз’яснення з приводу проведення перерахунків розміру призначеної житлової субсидії протягом строку її призначення.

Відповідно до п. 92 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. № 848 ( в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 14 серпня 2019 р. № 807) перерахунок житлової субсидії в межах установленого строку її призначення без звернення громадян здійснюється у разі:

зміни розміру цін і тарифів на житлово-комунальні послуги, внесків/платежів об’єднанню на оплату витрат на управління багатоквартирним будинком;

встановлення нового порядку обчислення розміру обов’язкового відсотка платежу громадян за житлово-комунальні послуги, внесків/платежів на оплату витрат на утримання багатоквартирного будинку, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива;

отримання за запитом уточненої інформації про доходи осіб;

зміни соціальної норми житла та соціальних нормативів житлово-комунального обслуговування;

зміни виконавця комунальної послуги, управителя багатоквартирного будинку на окремій території( на підставі списків, наданих таким виконавцем, управителем).

Для прикладу: щомісяця змінюється відпускна ціна природного газу для побутових споживачів - це вже привід для здійснення перерахунку розміру житлової субсидії; у січні 2020 року змінився тариф на послугу з централізованого водопостачання та водовідведення – ще один привід для здійснення перерахунку…Зважаючи на це, щомісяця змінюється і розмір призначеної житлової субсидії: зменшення розміру цін і тарифів на житлово-комунальні послуги автоматично веде до зменшення розміру призначеної житлової субсидії і навпаки.

Управління соціального захисту населення Токмацької міської ради.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.