суботу, 28 березня 2020 р.

Медпрацівникам – харчування, поліції - обладнані кімнати відпочинку


Усі медпрацівники, яких залучено до боротьби з поширенням коронавірусної інфекції в Україні та які постійно перебувають на роботі, будуть забезпечені харчуванням.

Також у закладах охорони здоров’я, що надають медичну допомогу хворим з коронавірусною хворобою, мають бути обладнані кімнати відпочинку для працівників поліції.

Таке розпорядження підписав заступник Міністра охорони здоров'я, Головний державний санітарний лікар України та керівник робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації державного рівня Віктор Ляшко 27 березня за результатами наради з керівниками регіональних штабів.

Відповідальність за виконання покладена на Керівників робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій в областях та м. Києва.

Кількість медиків, які надають допомогу хворим на СОVID-19, буде збільшено: Міністерство охорони здоров’я вживає заходів для збільшення кількості медиків, які будуть надавати допомогу хворим на СОVID-19.

Зокрема, фахівців провідних медичних установ планують залучати для допомоги областям.

Про це повідомив заступник Міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу 28 березня.

Віктор Ляшко закликав  не зволікати зі зверненням до медиків, коли у хворого є симптоми, характерні саме для COVID-19.

«Якщо є висока температура, сухий кашель та утруднене дихання - ми рекомендуємо не затягувати, звертатися до лікарів», - зазначив заступник Міністра охорони здоров’я. Водночас він наголосив на важливості укладання декларацій з сімейним лікарем.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.