пʼятницю, 27 березня 2020 р.

Захворювання на коронавірусну інфекцію зафіксовано у Бердянському відділі поліції

27 березня лабораторно підтверджено захворювання у курсанта, який проходив практику у Бердянському відділі поліції та у начальника поліції Києва Андрія Крищенка.


Про це повідомляє МВС України у Фейсбуці та на своєму офіційному сайті.

Поліцейські встановили коло осіб, які контактували протягом інкубаційного періоду із хворим. 

Усі вони проінформовані про потенційний ризик захворювання та знаходяться на самоізоляції. 

Приміщення столичного главку належним чином продезінфіковані. 



Бердянський міський голова Володимир Чепурний звернувся до мешканців у зв'язку з цією подією:

«Вже підтверджений випадок про наявність коронавірусу у Бердянську, говорить про те, що всі ми повинні відповідально дотримуватись правил карантину.

Наголошую – ми всі повинні уважно ставитись як до свого здоров’я, так і до здоров’я близьких і оточуючих людей, з якими ми спілкуємося.

Паніки ніякої не має бути, лікарі мають на перший час всі необхідні засоби захисту, обладнання та медикаментів, проте ми повинні їм допомагати своїм відповідальним ставленням до ситуації.

Карантин — це не канікули і не відпочинок


Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 на 17:00 27.03.2020 року:

Протягом 27.03.2020 в Запорізькій області зареєстровано 5 підозрілих випадків на коронавірусну інфекцію. 

В 2-х випадках отриманий позитивний результат (м. Запоріжжя – 1, нещодавно прибув із Австралії, м. Бердянськ – 1, джерело захворювання уточнюється), 3 – тривають лабораторні дослідження.

Таким чином, станом на 17:00 27.03.2020 в області зареєстровано 43 випадки підозри на коронавірусну інфекцію, визначено 10 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19 - Запоріжжя – 6, м. Бердянськ -1, м. Мелітополь – 2, Мелітопольський р-н – 1. 30 випадків - негативні, 3- тривають лабораторні дослідження.

Хворі госпіталізовані до інфекційних лікарень, їм надається необхідна медична допомога.

В повному обсязі здійснюються всі необхідні протиепідемічні заходи. 

Оновлено 28.03.2020: За інформацією лікарів на 28.03.2020 у Бердянську один достовірно підтверджений випадок коронавіруса COVID-19. Стан пацієнта стабільний, ближче до задовільного, він під наглядом лікарів.

Сьогодні також було отримано від Запорізької лабораторії результати аналізів, зроблені методом ПЛР, на наявність коронавіруса в осіб, які входять в коло контактів хворого, і ще одного пацієнта з підозрою на наявність коронавіруса. Всі аналізи дали негативний результат, тобто COVID-19 не виявлено.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.