четвер, 22 квітня 2021 р.

Токмацька міськрада схвалила Положення про бюджет участі, Інвестиційну програму "Міськводоканалу" та роздала землю

Сьогодні, 22 квітня відбулася 12-а чергова сесія Токмацької міської ради, на якій розглянули пів сотні питань.

Найпершим депутати затвердили Положення про громадський бюджет (бюджет участі). Це незначна частина міського бюджету, що буде виділятися на реалізацію ініціатив та проєктів жителів громади, з метою спонукати громадян до активності. Запропоновані громадянами проєкти будуть проходити через голосування в трьох категоріях ("міські", "сільські", "молодіжні"), переможців може бути багато. На попередній сесії міськради було закладено в міськбюджеті 300 тисяч гривень на реалізацію всіх проєктів бюджету участі. Тобто проєкти можуть бути вартістю від кількох тисяч гривень до кількох десятків тисяч. Це залежить від ідей-проєктів самих громадян.

А ось питання про Положення про комунальну установу "Центр професійного розвитку педагогічних працівників" було знято з розгляду як таке, що не пройшло схвалення у постійних комісіях. 

З важливих "комунальних" рішень міської ради - погодження Інвестиційної програми комунального підприємства "Міськводоканал" та затвердження поточних індивідуальних технологічних нормативів використання питної води.

Переважна ж більшість питань на сесії стосувалася продажу та передачі у власність земельних ділянок. Зокрема, за заявами громадян було надано дозволи на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення земельних часток (паїв), а також виділення земельних ділянок в натурі по колишніх господарствах КСП ім.Шевченка, "Батьківщина", "Чистопілля", "Червоний прапор", ДГ Токмацьке та ін.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.