вівторок, 27 квітня 2021 р.

Перестало битися серце відомого токмацького журналіста Михайла Нішнєвича

Сьогодні вночі на 92-му році помер відомий токмацький журналіст Михайло Григорович Нішнєвич, один з останніх представників старої журналістської школи.

Він народився у довоєнному Великому Токмаці. Коли почалася війна, був школярем, але вчитися не довелося. На час окупації нашого краю він з батьками, разом з тисячами токмачан, евакуювався до Казахстану, де діти також працювали, бо не вистачало робочих рук.

Лише коли повернулися у рідне місто у 1944 році, Михайло повернувся до навчання. Ще юнаком писав вірші і приносив їх у редакцію тодішньої газети «Більшовицьким шляхом». З початку 50-х років і аж до виходу на пенсію Михайло Григорович працював у газеті «Комуністичним шляхом» (пізніше - Таврія) і коректором, і кореспондентом, завідуючим відділом, і заступником головного редактора. На пенсії продовжував працювати журналістом  у «Токмацькому віснику». Протягом всієї своєї творчої  журналістської діяльності публікувався в усіх обласних та у багатьох республіканських газетах. Співпрацював і з газетою «Наше місто Токмак».

Михайло Григорович, був еталоном чесності, порядності, пунктуальності та акуратності в роботі, а ще - веселим і щирим, справжнім товаришем.

Журналістська спільнота Токмака сумує з приводу цієї втрати.

Поховання відбудеться сьогодні, 27 квітння. Прощання - о 13.00 біля бюро судмедекспертизи.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.