пʼятниця, 30 квітня 2021 р.

Сесія облради виділила УЗД- та рентген-апарати ряду лікарень, у тому числі й Токмацькій!

29 квітня відбулася друга позачергова сесія обласної ради. 

Депутатами прийнято ряд рішень, які дозволять громадам посилити боротьбу з коронавірусною інфекцією, отримати додаткове медичне обладнання.

В першу чергу, депутати розподілили 48,3 млн грн субвенції для закупівлі 8 рентгенівських діагностичних систем Calypso і 5 ультразвукових діагностичних систем ARIETTA Prologue. 

Як пояснив перед сесією депутат облради Віталій Пасєвін, тиждень тому на засіданні комісій було розподілено медичне обладнання. 

Згідно цього розподілу 8 лікарень отримають цифрові рентгени вартістю 4,8 млн гривень, у тому числі й Токмацька лікарня; 5 лікарень отримають сучасні апарати ультразвукового дослідження вартістю 1,8 млн гривень, у тому числі й Токмацька БЛІЛ.

Не менш важливе рішення – передання 30,6 млн грн державної субвенції для закупівлі кисневих концентраторів для всієї області.

Вирішили й інше рішення, важливе в умовах боротьби з COVID – 19: 40,5 млн грн коштів з Держбюджету підуть на придбання ноутбуків для навчальних закладів області. Це допоможе вчителям і викладачам якісніше організувати навчальний процес в період пандемії коронавірусної хвороби. 

823 тис грн скерували депутати на придбання засобів індивідуального захисту і дезінфекції під час проведення ЗНО в 2021 році.

В рамках перерозподілу коштів обласного бюджету, на умовах спів фінансування з громадами області перерозподіляються 5,4 млн грн на придбання 8-ми нових шкільних автобусів.

Крім того, депутати збільшили обсяг доходної частини спеціального фонду обласного бюджету на 3,1 млн грн у зв’язку з виділенням з місцевих бюджетів територій субвенції обласному бюджету на на співфінансування робіт з будівництва амбулаторії моно практики в с. Кам’янське, Василівського району, амбулаторії групової практики  в с. Приморське Василівського району та амбулаторії монопрактики в с. Бурчак Михайлівського району.

Розгляд питань про Регламент роботи Запорізької обласної ради восьмого скликання та про Положення про постійні комісії Запорізької обласної  ради депутати вирішили розглянути пізніше.

Як підкреслила голова Запорізької обласної ради Олена Жук, велика кількість депутатів, які сьогодні взяли участь в роботі сесії (їх зареєструвалось 70) свідчить про консолідацію депутатського корпусу навколо важливих соціальних питань, - повідомляє відділ комунікацій Запорізької обласної ради.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.