вівторок, 13 квітня 2021 р.

У ряді міст області лікарні завантажені понад 90 %

Лікарні, що займаються безпосередньою роботою з ковідними хворими мають за 90% наповненості ліжок. Про це йшлося на засіданні регіональної комісії з ТЕБ та НС.

Голова облдержадміністрації Олександр Старух піддав жорсткій критиці місцеву владу Запроріжжя, яка в умовах «червоної» зони зволікає із введенням обмежень на проїзд у громадському транспорті. 

Він звернув увагу на показники статистики щодо наповненості ковідних госпіталів. Лікарні, що займаються безпосередньою роботою з ковідними хворими мають за 90% наповненості ліжок. Ми вже на межі. Ще трохи і нашим лікарям доведеться вирішувати кого залишати в лікарні, а кого ні, – прокоментував очільник регіону.      

Також  посадовець зазначив, що місцевим органам влади необхідно оперативно посилювати карантинні обмеження,  відповідно до конкретної ситуації, діяти рішуче та іноді непопулярно, задля збереження життів людей. 

На сайті Система охорони здоров’я РНБО ведеться щоденний облік даних по ліжковому фонду та госпіталізацією по лікарнях України. 

За останній тиждень ситуація в області стала погіршуватися, завантаженість лікарень зростає. (Мова йде про всі типи ліжок, виділених під COVID-19  - з підведеним киснем, інтенсивної терапії, пологові, дитячі).

Найгірша ситуація у Пологах, де завантаженість сягнула 94 % (47зайнятих ліжок з 50), Вільнянську – 93%, Оріхові – 88%, Приморську – 66%, Запоріжжі – 63%. 

Можна порадіти, що Токмацька лікарня звантажена на 41 відсоток – це середній показник серед двадцяти лікарень області.

Цікаво, що у лікарнях трьох громад – Андріївської, Терпіннівської та Приазовської – у ці дні немає жодного зайнятого ліжка.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.