четвер, 1 квітня 2021 р.

Завершується реорганізація райдержадміністрацій: Замість Токмацької РДА залишаться 8 спеціалістів Пологівської адміністрації

Як відомо, в області ліквідовуються 15 районів, у тому числі Токмацький. Натомість утворено 5 нових «великих» районів – Бердянський, Василівський, Запорізький, Мелітопольський і Пологівський. Відповідно, на цих територіях завершується ліквідація старих райдержадміністрацій та формуються «укрупнені» органи виконавчої влади.

На колегії облдержадміністрації керівниця апарату ОДА Зінаїда Бойко повідомила, що затверджено чисельність працівників райдержадміністрацій у 829 штатних одиниць: Бердянська – 121, Василівська – 167, Запорізька – 186, Мелітопольська – 178, Пологівська – 177. Наголошується, що у центрах колишніх районів обов’язково залишаються працювати фахівці по роботі із зверненнями громадян та з архівної справи. Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА.

За інформацією працівників колишньої Токмацької РДА, на місці залишаться восьмеро працівників. Це не буде окремий «токмацький» відділ зі своїм керівником, а всі чиновники працюватимуть у якості «віддалених» спеціалістів Пологівської РДА. Удвоє буде скорочено склад Токмацького управління соцзахисту населення, його працівники стануть спеціалістами Пологівського управління УСЗН.

У ці дні завершується передача майна ліквідованих районів. На сьогодні громадам області передано 727 закладів освіти, культури, медицини, соціального спрямування (загалом вже 99,4 %). Остаточно цей процес має завершитись до 1 липня.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.