понеділок, 27 березня 2023 р.

До 12 років позбавлення волі загрожує редакторці-колаборантці з сусідньої Чернігівської громади

СБУ повідомила про підозру редакторці проросійського видання у Чернігівці, яка популяризувала окупаційну владу.

Повідомляється, що Служба безпеки зібрала беззаперечні докази колабораційної діяльності головного редактора одного з періодичних видань смт Чернігівка. Нею виявилась місцева мешканка, студентка.

Після окупації громади вона добровільно пішла на співпрацю з окупаційною адміністрацією країни-агресора та запропонувала свої послуги.

За даними слідства, у травні 2022 року вона очолила проросійську молодіжну структуру, яку використовувала для проведення пропагандистських заходів. Будучі керівником молодіжної структури вона організувала у Бердянському районі низку пропагандистських акцій.

Серед «гучних» заходів, до яких вона залучала молодь району були – «Россия – это память» присвячена до дня заснування георгіївської стрічки та так званий «общенародный съезд граждан Запорожской области по вопросу проведения референдума о вхождении в состав россии», на якому особисто, від імені «молоді Запорізької області» закликала путіна прийняти регіон у склад рф. Після цього її помітили та запропонували очолити місцеву газету на що вона з радістю погодилась.

Слід зазначити, що до окупації у Чернігівці діяло дві газети - "Нива" і "Голос Чернігівки", але жодна з них не пішла на співпрацю з рашистами. Тож окупанти  створили свою - "Утрєнняя звєзда", яку студентка і редагувала.

На посаді головного редактора періодичного видання колаборантка особисто брала інтерв’ю у «керівників» району, яких публічно позиціонувала як «легітимних» очільників. У своїх статтях та публікаціях вона популяризувала окупаційну владу та закликала мешканців району до її підтримки.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру за ч. 5 та 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). На фігурантку чекає покарання ˗  до 12 років ув’язнення.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.