середу, 1 березня 2023 р.

СБУ виявляє організаторів псевдореферендумів. Судитимуть організаторку "референдуму" в Бердянську

За матеріалами СБУ судитимуть організаторку "референдуму" у Бердянську. Про це повідомляє пресслужба відомства.

За даними СБУ, після окупації міста вона очолила в Бердянську штаб руху «ми вмєстє с росієй». Як керівник штабу колаборантка допомагала окупантам налагоджувати доступ до російського телевізійного мовлення та активно займалася організацією незаконного референдуму.

Як уточнюють жителі Бердянська мова йде про зрадницю Світлану Глушко, яка раніше була співробітницею правоохоронних органів та головою мікрорайону «Скловолокно».

Від імені руху «ми вмєстє с росієй» вона взяла участь у форумі, який прийняв резолюцію за приєднання Запорізької області до складу рф. А на вулицях Бердянська було розміщено білборди з її фотографією та агітацією за росію від її імені.

Безпосередньо під час псевдореферендуму фігурантка була головою комісії з охорони громадського порядку на одній з так званих «виборчих дільниць» Бердянська.

За участі озброєних російських вояків колаборантка ходила по квартирах місцевих жителів та чинила психологічний тиск, примушуючи їх до участі в незаконному голосуванні.

Фігурантка обвинувачується за ч. 5 ст. 111-1 – участь в організації та проведенні незаконних референдумів на тимчасово окупованій території та публічні заклики до проведення таких референдумів.

За вчинення цього злочину на неї очікує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, що і у Токмаку на аналогічну співпрацю з рашистами пішла ціла плеяда «діячів», які спробували продати російським окупантам наш Токмак через організацію фальш-референдуму. Серед них, зокрема, С.Гослінський та Н.Щепащенко.

Раніше НМТ вже публікувала списки токмачан, причетних до "референдумів".

Очевидно, що кримінальної відповідальності за це ніхто не уникне.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.