четвер, 15 жовтня 2020 р.

В Токмаку є загроза вчасного старту опалювального сезону

63 виробники тепла мають відповідну заборгованість і ставлять під загрозу вчасний старт опалювального сезону у 45 населених пунктах.

Токмак серед них - про це свідчать оперативні дані НАК «Нафтогаз України» (далі — Компанія) про підприємства, які не виконують жодної з вимог для отримання газу в межах спецобов’язків (ПСО).

Найнижчі показники розрахунків за спожитий природний газ мають підприємства ТКЕ Луганської області — 56%, Дніпропетровської області — 71%, Кіровоградської області — 81%, Івано-Франківської області — 82%, Донецької області — 86%.

Компанія завчасно публікує перелік критичних боржників, аби мешканці кожної області могли перевірити, чи входить до нього місцеве (регіональне) підприємство ТКЕ, а засновники таких підприємств, зокрема, місцеві органи самоврядування, могли попередити розвиток проблеми.

Підприємства теплоенергетики щодо яких існують ризики зриву опалювального періоду 2020/21 років внаслідок невиконання умов розрахунків, передбачених Положенням про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 19.10.2018 № 867 (за оперативними даними станом на 15.10.2020), в тому числі Токмак:

Область / Населений пункт

 

Код ЄДРПОУ

 

Назва підприємства

 

Заборгованість з виконання графіків погашення заборгованості та сплати поточного споживання (згідно з вимогами ПКМУ №867), грн

 

Заборгованість за договорами про реструктуризації заборгованості (згідно з ЗУ №1730), грн

 

Рівень розрахунків (без урахування штрафних санкцій), %

 

Необхідна сума до 90% (до 60% - ТЕЦ ФДМУ), грн

 

Токмак

42980582

 

Комунальне підприємство "Токмак біоенергія" ТМР      

 

14 161 364

 

 

1,2

 

17 853 284

 

Оновлено 16.10.2020: Запорізька ОДА повідомляє -

Так, проблемним питанням на сьогодні є заборгованість за спожитий природний газ теплопостачальних підприємств області перед НАК «Нафтогаз України» - 809 млн грн. Наявність заборгованості та низький рівень розрахунків не дозволяє сьогодні отримати теплопостачальними підприємствами КП «Токмак біоенергія» та ПрАТ «Бердянське підприємство теплових мереж» номінації на постачання природного газу на початок опалювального сезону.

КП «Токмак біоенергія» надані всі необхідні документи для укладання з НАК «Нафтогаз України» договору про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ. Облдержадміністрація письмово звернулася до НАК «Нафтогаз України» щодо прискорення укладання цього договору та очікує підписання договору найближчим часом.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.