четвер, 29 жовтня 2020 р.

З 26 жовтня в Запорізькій області заборонено

З 26 жовтня в Запорізькій області заборонено: проведення масових заходів за участі більше 20 осіб, при умові розміщення 1 особи на 20 кв. метрів; робота закладів розміщення окрім готелів; діяльність розважальних закладів, ресторанів у нічний час; діяльність з надання послуг громадського харчування за умови наповненості понад 50% посадкових місць; діяльність спортивних залів та фітнес-центрів, крім залів, що приймають відвідувачів не більше 1 на 10 кв. м; відвідування закладів освіти групами кількістю більше, ніж 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти.

На територіях "помаранчевої" зони також припиняються планові госпіталізації. Відео.

Однак, заступниця голови Запорізької ОДА Олена Теряєва  наголосила, що медична допомога всім людям в критичному стані надаватиметься як і раніше. Не буде відмов в госпіталізації породіллям, людям з гострою хірургічною потребою, онкохворим. Однак остаточне рішення про те, чи варто відкладати операцію чи госпіталізацію, приймає лікуючий лікар.

Крім того, Олена Теряєва розповіла про стан готовності медичних закладів до збільшення кількості хворих на COVID-19 та ситуацію із захворюваністю серед медиків.

Загалом захворіло 775 медичних працівників. Наразі в Запорізькій області працює 21 лікарня першої хвилі, де розгорнуто 1703 ліжка для лікування хворих на COVID-19. Ми можемо додати ще ліжок, переобладнати лікарню в ковідний госпіталь, купити обладнання, доукомплектувати киснем і розгорнути кисневі магістралі, але ми не можемо відновити медичний персонал. Так, ми робимо все можливе, і зараз розгортається план медичної мобілізації працівників лікарень другої хвилі, які поки що незадіяні в допомозі хворим на COVID-19. Також ми будемо звертатися до медичного університету, коледжів, - наголосила на складності ситуації Олена Теряєва.

Під ковідні госпіталі заплановано розгортання 2,6,7 лікарень Запорізької міської ради. Ми маємо розуміти, що окрім COVID-19 є й інші патології. Ми будемо зберігати максимум ліжок для інших хворих і виключно тільки 30 % усього ліжкового фонду концентрувати для хворих на COVID-19, - зауважила Олена Теряєва.

Тут більш детально.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.