середу, 14 жовтня 2020 р.

У Токмаці на День Захисника України відкрили пам’ятний знак на честь загиблих героїв

14 жовтня, коли українці відзначають свято Покрови, День Захисника України та День козацтва, у місті Токмак відбулася знакова подія.

У парку, біля храму Петра і Павла, урочисто відкрили пам’ятний знак на честь загиблих синів України.

Містяни різного віку, політичних поглядів та уподобань прийшли вшанувати пам’ять героїв.

Щоб встановити цей знак було залучено багато небайдужих, щирих людей:  Владислав Мікша, Віктор Колесник, Валерій Фесенко, Ігор Якімов, Василь Щербань, Євген Гуменюк, волонтери групи Токмацькі Тенета Війни, ветерани Ато, парафіяни храму Св. Петра і Павла. Багато зусиль доклав до цього Іван Щербаха.

Після відкриття та освячення пам’ятного знаку у парку царювала невимушена атмосфера. Присутніх пригощали гарячими напоями, пловом, завдячуючи щедрості Оксани Прилуцької та Віктора Колесника.

Якраз до свята було закінчено облаштування критої сцени для виступів. Ця ініціатива Владислава Мікши, була підтримана волонтерами, прогресивними депутатами міськради, та іншими активними людьми.

Тепер у нашому місті є чудова локація для проведення концертів, фестивалів, тощо. Наявність сцени вельми порадувала учасників ГО “Вільний творчий простір” (Юрій Волкогонов), які провели своє зібрання в форматі “jam session”. У виконанні учасників групи лунали українські пісні, які почули присутні на заході, завдяки звуковій апаратурі, яку надав Євген Кірієнко.

Юним токмачанам теж було чим зайнятись - майстерку з розмальовки організувала Марія Герасимлюк. Марія разом з Дариною Жуковською провели танцювальний флешмоб з присутніми на святі. Було дуже тепло, щиро, невимушено.

Андрій Середа.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.