пʼятницю, 16 жовтня 2020 р.

ДНЗ "Олімпійському" - 40!

Токмацький дошкільний навчальний заклад №1 "Олімпійський" Токмацької міської ради сьогодні святкує своє сорокаріччя! (Відео)

Дошкільний заклад гостинно відчинив двері у вересні 1980 року.

Першим завідувачем ясла-садка №1 "Олімпійський" була авторитетна,   знаючий педагог і наставник Матвєйченко Лариса Іванівна, яка   пропрацювала керівником 24 роки.

З червня 2004 року заклад очолює досвідчений висококваліфікований педагог, майстер своєї справи Зальотіна Тетяна Василівна.

В закладі функціонує 9 вікових груп, із них 2 переддошкільні та 7 садових. В них виховується 180 дітей.  ДНЗ гарантує 12 годинний робочий день, 4-разове харчування, україномовне спілкування, здоровий моральний і психологічний клімат, самовіддану, активну працю висококваліфікованих творчих педагогів, впровадження в навчально-виховний процес нових ефективних форм роботи, поглиблену роботу щодо духовного виховання особистості, поглиблену роботу над розвитком української мови.

У центрі педагогічної системи ДНЗ№ 1 "Олімпійський" стоїть дитина, її розвиток на кожному з вікових етапів.

Якість освіти залежить від ефективності роботи всього нашого педагогічного колективу.

Тому головну роль в досягненні якості освіти відіграє  активне впровадження та використання в діяльності  дошкільного  закладу інформаційно-комунікативних технологій. Продовжуються  інформаційна робота на сайті, який  вирішує завдання інформування батьків та громади про життя і перебіг подій в ДНЗ, а також створення позитивного іміджу ДНЗ. Крокуючи в ногу з часом, для підвищення якості освіти, всі фахівці дошкільної установи в своїй роботі використовують мультимедійні ресурси.

В ДНЗ створені належні умови для навчання і виховання дітей, для гармонійного розвитку особистості кожної дитини, вияву та подальшого розвитку її творчих здібностей.  ДНЗ працює за комплексною освітньою програмою розвитку «Дитина в дошкільні роки».

Основною формою організації навчальної діяльності дітей дошкільного віку є заняття з різних розділів програми. В своїй роботі з планування і проведення занять вихователі спираються на сучасні вимоги.

В дошкільному закладі плануються і проводяться різні види занять: комплексні, тематичні, комбіновані, домінантні, сюжетно-динамічні, інтегровані, авторські, бінарні. В роботі з дітьми вихователі використовують завдання із ТРВЗ, експериментально – дослідницьку діяльність, проблемно – пошукові ситуації, поєднують вербальні, наочні і практичні методи.

Належне місце в навчально – виховному процесі дошкільного навчального закладу відводиться продуктивним видам діяльності, в яких діти здатні до самовираження і самореалізації.

Саме тому вони планують і проводять комбіновані і комплексні заняття з малювання, ліплення, конструювання і художньої праці.

Вже 3 роки працює гурток з англійської мови під керівництвом Горбачової  Марії Євгенівни . Навчання англійської мови є не обов'язковим, але бажаним компонентом дошкільної освіти. Навчання дошкiльнят англiйської мови - це особливий вид освiтної дiяльностi. У процесi навчання дiти не вивчають складових частин незнайомої мови, а одразу опановують її як засiб спiлкування.

Важливо пам’ятати, що головне у навчаннi дошкiльникiв – це розвиток дитини, збереження її психiчного та фiзичного здоров’я, зацiкавленiсть дітей, їхнє бажання вiдвiдувати заняття.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.