пʼятницю, 30 жовтня 2020 р.

У «червону» зону потрапив Пологівський район

На засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося 30 жовтня, було оновлено рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

У «червону» зону потрапив Пологівський район.

Інші адміністративні території Запорізької області залишаються у «помаранчевій» зоні.

Нове епідемічне зонування починає діяти з 00:00 години 2 листопада.

У "червоній" зоні карантину діятимуть такі обмеження:

Заборонено посадку пасажирів до транспорту приміського, міжміського, внутрішньообласного і міжобласного сполучення (дозволено лише висадку з транзитного транспорту);

Заборонено відвідувати установи, що надають соціальні послуги (окрім тих, які надають послуги екстрено);

Заборонений прийом відвідувачів суб'єктами господарювання в сферах культури, кінотеатрами, закладами громадського харчування, ТРЦ, іншими закладами розважальної діяльності, спортзалами, фітнес-центрами. Також, в закладах торговельного та побутового обслуговування населення (крім торгівлі продуктами харчування, паливом, засобами гігієни, ліками, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами, насінням та садивним матеріалом; банківської і страхової діяльності, медичної, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, обслуговування і ремонту транспортних засобів, техобслуговування, реєстраторів розрахункових операцій, діяльності з ремонтів комп'ютерів, побутових виробів і предметів особистого користування, об'єктів поштового зв'язку).

Особливий порядок навчального процесу та роботи громадського транспорту встановлюватиме регіональна комісія.

У Пологівському районі вводяться такі обмеження.

Автор.

За останню добу  в області зареєстровано 357 нових випадків захворювання на COVID-19. Всього станом на 8:00 30.10.2020 зареєстровано 9568  лабораторно підтверджених випадків, в т.ч. 752 – серед дітей (за добу + 30) та 828 серед медичних працівників (за добу + 29).

В розрізі адміністративних територій - 9568 (+357): Пологівський р-н –  533 (+17), Токмацький р-н –  440 (+8).

За добу зареєстровано 4  летальних випадків, всі померлі мали супутні хронічні стани – серцево-судинні патології, в т.ч.  – хронічну патологію органів дихання. Вік померлих – від 64 до 73 років.

Всього станом на 30.10.2020 зареєстровано 118 (+4) летальних випадків від COVID-19: Пологівський район – 5,Токмацький район – 7.

Переважна більшість померлих - особи похилого віку та відносились до групи ризику (мали супутні гострі або хронічні серцево-судинні та легеневі патології, вікові порушення з боку серцево-судинної системи, злоякісні новоутворення, цукровий діабет).

Одужало за добу 84 хворих.

Всього станом на 30.10.2020 одужало 2235 (+84) хворих: Пологівський р-н – 246 (+50), Токмацький р-н –  129 (+1).

Нагадуємо, що єдиним заходом профілактики є користування засобами індивідуального захисту, дотримання соціальної дистанції та гігієни рук.

При появі будь-яких симптомів гострої респіраторної вірусної інфекції зателефонуйте своєму сімейному лікарю; якщо температура тіла підвищиться вище 38 градусів, з’являться сухий кашель, утруднене дихання або ядуха – негайно викликайте «швидку» допомогу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.