пʼятницю, 2 жовтня 2020 р.

Зараз стоїть питання про закриття агропродовольчого ринку у Токмаку

За повідомленням Романа Терехова, в.о. директора Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України, зростання захворюваності на COVID-19 спостерігається в усьому світі.

Захворіло понад 34 млн осіб, померло – понад 1 млн. Ряд країн повторно посилюють карантинні обмеження, призупиняють діяльність закладів освіти, соціального захисту та розважальної сфери.

На жаль, Україна є «лідером» за кількістю нових випадків – як у Європі, так і в світі. Фіксується понад 4000 нових випадків за добу.

Не стала виключенням і наша Запорізька область. За останню добу зареєстровано 156 випадків захворювання,  і це є абсолютним рекордом за весь час реєстрації коронавірусної інфекції. Сумарно у Запорізькій області вже 4284 лабораторно підтверджені випадки COVID-19. Продовжує лікуватись 2788 хворих: більшість - на дому в режимі самоізоляції під наглядом лікарів, 483 – в стаціонарах.

Поки в лікарнях Запорізької області вистачає як ліжок, так і лікарів, які можуть допомогти усім пацієнтам з коронавірусом. Але ми бачимо, як зростає захворюваність серед медичних працівників. Ми можемо додати нових місць у лікарнях, можемо купити й встановити необхідне обладнання, забезпечити усіх пацієнтів киснем, що й робимо послідовно від початку пандемії, однак ми не можемо збільшити кількість лікарів!, - наголосила заступниця голови ОДА Олена Теряєва.

Наразі перевищення граничного рівня має місце в 14 із 25 адміністративних одиниць області, зокрема:

Запоріжжя – 75,8 на 100 тис. населення, перевищення базового рівня на 89,5%.

Мелітополь – 142,1 на 100 тис. населення, перевищення  в 2,5 рази.

Токмак – показник – 375,8 - перевищення  в 8,3  рази (лідер по області).

Пологівський район – показник  322,3 на 100 тис. населення.

Оріхівський район – показник  212,6 на 100 тис. населення.

Джерелом поширення коронавірусу в Токмаку є агропродовольчий ринок.

Про це повідомив заступник директора ДУ "Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ" Олександр Мащак.

За його словами, на ринку захворіло велика кількість реалізаторів і співробітників Адміністрації, в тому числі, ветеринарів.

"Зараз стоїть питання про його закриття", - сказали в лабцентрі.

На сьогодні в Токмацькому районі 231 підтверджений випадок зараження коронавірусом. У лікарні на 15 "ковідних" місцях вже лікуються 12 пацієнтів.

На офіційному сайті Токмацької міської ради на час підготовки цього матеріалу відсутня будь яка інформація з цього приводу.

Рішенням державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з 5 жовтня у містах Мелітополь і Токмак, Пологівському та Оріхівському районах подовжений «помаранчевий» рівень епідемічної безпеки. В містах Запоріжжя, Бердянськ, Веселівському, Вільнянському, Гуляйпільському, Запорізькому, Мелітопольському, Приазовському, Новомиколаївському, Токмацькому та Якимівському районах встановлений «жовтий» рівень епідемічної безпеки. У порівнянні з минулим тижнем з «жовтої зони» виключений Михайлівський район, додано Приазовський.

Обласну державну адміністрацію дуже непокоїть різке зростання захворюваності в Запорізькій області, що розпочалось у вересні. Зокрема, протягом місяця зареєстровано понад 2500 випадків. Кількість захворілих дітей становить 260 осіб, медиків – 185. Кількість померлих у вересні склала 39 осіб, - підкреслила Олена Теряєва.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.