пʼятницю, 2 жовтня 2020 р.

СУБСИДІЇ ТОКМАЧАНАМ: СЕЗОН 2020-2021

ПРО ПРИЗНАЧЕННЯ ЖИТЛОВИХ СУБСИДІЙ НА ОПАЛЮВАЛЬНИЙ СЕЗОН 2020-2021.

Положенням про порядок призначення житлових субсидій, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України  від 21 жовтня 1995 р. № 848 ( в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 14 серпня 2019 № 807) передбачено проведення розрахунку житлових субсидій окремо на неопалювальний ( з 1 травня по 30 вересня) і опалювальний ( з 1 жовтня по 30 квітня) сезони.

Житлова субсидія на оплату комунальних послуг з постачання теплової енергії, постачання та розподілу природного газу, постачання та розподілу електричної енергії для централізованого, автономного та індивідуального опалення в опалювальний сезон розраховується з 16 жовтня по 15 квітня включно.

Громадянам, яким житлова субсидія була призначена на неопалювальний сезон 2020 р. звертатися до управління соціального захисту населення Токмацької міської ради (далі управління) для призначення житлової субсидії на опалювальний сезон 2020-2021 р. не потрібно. Таким громадянам управління розрахує розмір житлової субсидії на початку опалювального сезону без додаткового звернення громадянина.

Для громадян, які мають намір звернутися з новою заявою та декларацією про призначення житлових субсидій нагадуємо,що у разі подання заяви протягом двох місяців з початку опалювального  сезону житлова субсидія призначається з початку такого сезону, але не раніше дня виникнення права на її отримання.

Заява та декларація можуть бути надіслані до управління за зареєстрованим місцем проживання заявника поштою або в електронній формі через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики з накладенням кваліфікованого електронного підпису, створеного шляхом додавання до заяви в електронній формі ідентифікаційних даних декларанта, підтверджених у процесі автентифікації з використанням електронної системи ідентифікації, що використовує базу клієнтських даних банків.

У разі отримання надісланих з використанням засобів телекомунікаційних систем заяви та декларації, в яких відсутній кваліфікований електронний підпис із застосуванням електронної системи ідентифікації, що використовує базу клієнтських даних банків, житлова субсидія призначається лише після підписання заявником зазначених документів у паперовій формі протягом місяця з дня подання заяви та декларації в електронній формі, зокрема під час складання акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства.

У разі коли заяву та декларацію в зазначений строк не підписано незалежно від причин відсутності підпису заявника, громадянин (у разі бажання отримати житлову субсидію) зобов’язаний подати нові заяву та декларацію.

Нагадуємо,що громадянин, якому призначено житлову субсидію, зобов’язаний протягом 30 календарних днів поінформувати структурний підрозділ з питань соціального захисту населення про виникнення обставин, зокрема щодо:

- зміни складу зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) членів домогосподарств, а саме: у складі яких є внутрішньо переміщені особи; у складі яких кількість фактично проживаючих зареєстрованих осіб менша, ніж кількість зареєстрованих осіб; які орендують житлове приміщення для проживання і звертаються за житловою субсидією на оплату житлово-комунальних послуг:

- зміни соціального статусу членів домогосподарства;

- зміни у складі сім’ї члена домогосподарства;

- зміни переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання;

- зміни переліку витрат на управління багатоквартирним будинком;

- зміни управителя, виконавця комунальних послуг, створення об’єднання.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.