пʼятницю, 24 січня 2020 р.

Чернігівці підтримали токмачан в питанні нового адміністративно-територіального устрою Запорізької області

Як нам щойно стало відомо на сесії Чернігівської районної ради Запорізької області депутати прийняли звернення до облради та владних структур України з питання адміністративно-територіального устрою Запорізької області. Текст документа тут.

Вони просять владу врахувати їх думку стосовно субрегіонального поділу та схиляються до варіанту з шістьма районами з центром в місті Токмаці та мають намір приєднатися до нього.



Пізніше про цю новину повідомив і Віктор Дудукалов, колишній голова Токмацької районної державної адміністрації, на своїй сторінці у facebook: 

«Інформація для Чернігівського району, міста Токмака і Токмацького району.

Шановні жителі, яким небайдужа доля майбутніх районів, інформую вас про те, що сьогодні на засіданні сесії Чернігівської районної ради я, як депутат, був співавтором проєкту рішення, яким ми звернулися на адресу вищих посадових осіб України.

Коротенько його суть в тому, що Чернігівський район виступає «ЗА» створення в Запорізькій області шостого району з центром в місті Токмаку, в який, власне, і готовий увійти. Або ж, якщо Мінрегіону залишає п'ять районів - то однозначно приєднуватися до Бердянська.

Важливо: Пологи, при всій повазі, ну ніяк не підходять у вигляді райцентру. Ніякого сполучення, ніякої взаємодії між територіями немає. Народжувати їздять в Токмак, в пенсійний фонд - в Токмак, в податкову - в Токмак, рідше - в Бердянськ, цей перелік можна продовжувати.

Дивує позиція облдержадміністрації, яка не так давно виступала за шість районів і обґрунтовувала їх реальність, а потім - оп, і перевзулася, мовляв, тільки п'ять.
Звернення попрямує до Токмацької міської ради та Токмацької районної ради.

Якщо ця тема цікава - буду далі інформувати. Мовчати не буду, треба відстоювати свої інтереси. Підключайтеся!»


"Якщо вже об’єднання неминуче й укрупнення з географічно та ментально ближчим Токмацьким районом неможливе, то чому нам не приєднати Чернігівський район до успішного курортного Бердянська?": - ділиться своєю думкою і Катерина Гогунська, заступниця голови регіональної організації ГО «Батьківщина Молода».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.