пʼятницю, 3 січня 2020 р.

Коханівську та Таврійську ради не відпускають з району

У Токмацькій райдержадміністрації 03 січня 2020 року завершилося засідання Робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад.

До цього засідання підштовхнуло рішення Коханівської та Таврійської сільрад приєднатися до Роздольської громади Михайлівського району, а сільські голови цих територій прохали внести відповідні зміни до Перспективного плану формування територій.

Сільські голови Ірина Буравська і Олексій Скворцов розповіли, що від початку зробили  максимум зусиль для гуртування в одну громаду семи сільрад. Але коли не вийшло об`єднати ні сім, ні п’ять, ні, зрештою, чотири сільради, то ці дві ради, не маючи вже іншого шляху, обрали варіант приєднатися до Роздольської ОТГ, у якій, на їхню думку, максимально будуть захищені інтереси жителів їхніх сіл.

Як і очікувалося, обговорення було вкрай емоційним, зі взаємними звинуваченнями, з критикою на адресу районної влади і навіть самої робочої групи. Все ж, більша частина учасників засідання висловилася за збереження єдності Токмацького району.
Напевно, ніякого роздраю не було б, якби з самого початку процесу децентралізації трималися принципу «Один район – одна громада». Що й казати, рятувати ситуацію кинулися з запізненням.

Та все ж Робоча група мала розглянути звернення Коханівського та Таврійського сільських голів стосовно внесення змін до Перспективного плану формування територій, а саме приєднання територій двох сільрад до Роздольської ОТГ Михайлівського району. За це проголосували четверо, «проти» -15.

Тут же було запропоновано внести до Перспективного плану зміни з варіантом: 7 сільрад (Таврійська, Коханівська, Жовтнева, Новопрокопівська, Новенська, Виноградненська, Долинська) + Молочанськ (з центром у місті). За це проголосували 16 чоловік.

Тепер саме такий Перспективний план буде відправлено на схвалення в область.

Віталій Голод.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.