середу, 23 вересня 2020 р.

ПРО ОБЛАСНУ ІНФЕКЦІЙНУ ЛІКАРНЮ, ЯКА ПРИЙМАЄ ХВОРИХ НА КОВІД

За словами головного лікаря медзакладу Володимира Шинкаренка, лікарня розрахована на прийом 170 пацієнтів з діагнозом COVID-19.

Наразі у закладі лікується 110 хворих на короновірусну хворобу (із них 35 – кисневозалежні, 9 – реанімаційні та 2 на апараті ШВЛ).

Враховуючи збільшення кількості хворих, лікарня потребує збільшення кількості ліжок із забезпеченням киснем, а тому актуальним стає проведення додаткового кисневого проводу.

На сьогодні у лікарні для хворих на COVID-19 обладнаний новий п’ятиповерховий корпус. У ньому наявний кисневий провід, що розрахований на 22 кисневі точки. Однак цього вистачає лише для хворих, що розміщенні на першому поверсі. Інші чотири поверхи також потребують обладнання кисневими точками.

Окремо для лікування хворих на COVID-19, а їх кількість  збільшується щодня, потрібні нові апарати штучної вентиляції легенів, які допоможуть у лікуванні тяжкохворих, і кисневі концентратори для хворих середнього ступеня тяжкості. Додатково для прийому хворих на COVID-19  керівництво медзакладу планує переобладнати ще один корпус лікарні. Крім того, медичний заклад потребує закупівлі нового мобільного рентген апарату, щоб мати змогу обстежувати пацієнтів безпосередньо у відділеннях. Нині у лікарні функціонує лише стаціонарний рентген апарат, придбаний ще у 1987 році, повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.