понеділок, 14 вересня 2020 р.

Як захистити від викрадення свій автомобіль

Керівництво Токмацького відділення поліції нагадує, як захистити від викрадення свій автомобіль.

Працівники поліції проводять профілактичні та оперативно-пошукові заходи, спрямовані на протидію злочинам, пов’язаним із незаконним заволодінням транспортних засобів.

Поліцейськими  Токмацького ВП ГУНП в Запорізькій області постійно вживаються заходи щодо встановлення осіб, причетних до незаконного заволодіння транспортними засобами. Так, з у 2020 році на території обслуговування Токмацького відділення поліції скоєно 3 незаконних заволодіння транспортними засобами, з яких 1 злочин розкрито.

Щоб попередити викрадення транспортних засобів, правоохоронці звертаються до громадян із проханням бути обережними та дотримуватись наступних правил безпеки:

1. Уникайте паркування машин у безлюдних, неосвітлених місцях. Надійніше залишати автомобіль на стоянках, які цілодобово охороняються. При наявності гаража, обов’язково потурбуйтеся про надійність замка.

2. У людних місцях залишайте автомобіль там, де він постійно перебуває під наглядом відеокамер. Не залишайте його відчиненим, навіть якщо вирішили вийти на декілька хвилин.

3. Завжди закривайте двері, вікна і капот. Ніколи не залишайте в транспортному засобі документи, адже у разі незаконного заволодіння автомобілем, їх можуть використати із злочинною метою.

4. Бажано встановити пристрій проти викрадення і подвійну ступінь захисту (сигналізація і протиугінний засіб).

5. Для максимального захисту автомобіля від угону можна використати комплексний підхід, який включає в себе страхування та застосування механічних засобів захисту (додаткові замки, спеціальна техніка, супутникова протиугінна система, сигналізації).

6. Проти злому автомобіля служить встановлений потайний вентиль, який повністю перекриває подачу палива з бензобаку.

Якщо ж викрадення транспортного засобу уникнути не вдалось, негайно повідомляйте за номером «102» або звертайтеся до територіального відділення поліції. 

По темі: 12 вересня о 16:30 до Дніпрорудненського відділення поліції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області із заявою про викрадення транспортного засобу звернулася мешканка Василівського району.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.