пʼятницю, 25 вересня 2020 р.

З 28 вересня у Токмаку вводиться «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19

На засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій затверджено рішення про перегляд рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Новий розподіл набуде чинності з 00:00 28 вересня 2020 року.

«Помаранчевий» рівень запроваджено у містах Мелітополі, Токмаку та у Оріхівському, Пологівському районах Запорізької області

«Жовтий» рівень прийнято рішення встановити у містах Запоріжжі, Бердянську та у Веселівському, Вільнянському, Гуляйпільському, Запорізькому, Мелітопольському, Михайлівському, Новомиколаївському, Токмацькому, Якимівському районах.

Такі епідемічні рівні встановлюються на 14 днів.

На території регіону або окремої адміністративно-територіальної одиниці регіону, на якій установлено “жовтий”, “помаранчевий” та “червоний” рівень епідемічної небезпеки, додатково можуть застосовуватись обмежувальні протиепідемічні заходи, визначені рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій або органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

За матеріалами Урядового порталу. 

У зв'язку з цим Виконавчий комітет Токмацької міської ради інформує.

22 вересня під час щоденного онлайн-брифінгу Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов розкритикував проведення в Запоріжжі фестивалю "Khortytsia Freedom", який проходив 19-20 вересня, заявивши, що це "треш".

"Khortytsia Freedom"
"Чому я згадав Запорізьку область? Я вчора побачив світлини з проведення такого свята, "Khortytsia Freedom", на якому зібралися десятки тисяч людей, виходячи із світлин. В мене одне запитання: в країні кожного дня реєструється по три тисячі людей, кожного дня помирають люди і вмирають вони від ковід, збільшується кількість людей, які госпіталізуються і мають середню важкість або важкий перебіг хвороб. Мені цікаво, питання до організаторів, до місцевої влади: вам не дає спокою, що ви не знаходитесь в своєрідних лідерах по кількості захворюваних? В понеділок ми провели нараду з мерами міст обласних центрів. Це була, як мені здавалось, конструктивна розмова. Ми домовились, що ми не граємо в політику і не використовуємоCOVID-19 при політичній боротьбі, в якій багато хто з вас знаходиться… І головне, це була спільна позиція, що ми не проводимо масових заходів, бо вони є великою небезпекою з точки зору розповсюдження коронавірусної хвороби… Треба було провести такий захід, зібрати десятки тисяч людей, які довіряють місцевій владі? В мене немає питань до людей, в мене є питання до організаторів. Вибачте, це просто треш якийсь те, що ви робите. В мене немає іншого слова, коли я побачив світлини”, - сказав Степанов.

"Судячі з фото та відео звітів, фестиваль "Хортиця Freedom ", який на вихідних проходив у Запоріжжі, фактично перетворився в місце вірогідного масового зараження. Організатори, мабуть, забули, що ми живемо в умовах пандемії COVID-19. На цьому заході не було и натяків на дотримання дистанції, застосування засобів індивідуального захисту. Наслідки не залишать себе довго чекати ", - сказала заступниця голови Запорізької ОДА Олена Теряєва.

Нагадаємо, що у Токмаці 20 вересня на центральній площі міста також пройшли масові заходи, приурочені до Дня міста та його звільнення від нацистів у 1943 році.

"Будемо дивитись, що буде відбуватися в Запорізької області, зрозуміло, що буде збільшення кількості хворих на ковід після проведення таких масових заходів ", - додав Степанов.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.