середу, 16 вересня 2020 р.

17 000 грн за порушення карантинних заходів: Рішення Токмацького суду

Токмацький районний суд Запорізької області, для запобігання в подальшому скоєння аналогічних правопорушень в місті, застосував адміністративне стягнення до токмачанина за порушення карантинних заходів.

17 тисяч гривень - без маски в АТБ.

Детальніше: Токмацький суд вперше за час карантину застосував штраф у розмірі 17 тис. грн. до відвідувача магазину, який був без маски.

При накладені стягнення суддя врахував, що порушник навіть в присутності працівника поліції продовжував ігнорувати карантинні вимоги, не визнавав та оспорював обов'язок перебувати в магазині в захисній масці.

Нагадаємо, що відповідно до Статті 325 Кримінального Кодексу України: Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням -

1. Порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним хворобам, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань, -карається штрафом від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

2. Ті самі діяння, якщо вони спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки, - караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.