неділю, 6 вересня 2020 р.

Токмацьку ОТГ поділять на 5 виборчих округів

Стартував виборчий процес.

5 вересня надвечір відбулося засідання Токмацької територіальної  виборчої комісії з виборів Токмацького міського голови та міської ради. Члени комісії одностайно прийняли рішення про створення виборчих округів – у нашій Токмацькій територіальній громаді їх буде п’ять.

А з тим, як їх «нарізати», виникла затримка. Всього у Токмацькій ОТГ нараховується 32 тисячі виборців (26,5 тисячі токмачан і  5,5 тисячі у 25 селах громади).

Спочатку членами комісії був відпрацьований варіант за яким, створюється три міських округи (Ахрамєєвка, Центральний, Ковальський+Залізничний) і два змішаних (Жовтнева, Новенська і Новопрокопівська сільради + мікрорайони Ріжок і Лівобережний, а також Остриківська ОТГ + Калиновий і Короленко).

Заступник голови ТВК Сергій Гослинський запропонував, щоб сільські території мали свій окремий округ і своїх гарантованих депутатів, а місто розділити на чотири округи.

Усереднений варіант запропонувала секретар комісії Олена Жмака: Він теж має формулу 1+4, але при цьому сільський округ доповнений однією дільницею Токмака (на краю Калинового) і у такому розподілі всі округи мають приблизно рівну кількість виборців.

Оскільки члени комісії не встигли ознайомитися з трьома варіантами і жоден з них не набрав би більшості голосів, голова виборчої комісії Михайло Свищо запропонував оголосити перерву у засіданні до 6 вересня, щоб вивчивши всі нюанси прийняти зважене рішення. 

Оновлено: 6 вересня відбулося засідання тервиборчкому, на якому було схвалено розмежування виборчих округів.

Вони виглядатимуть так:

Віталій Голод.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.