неділю, 10 липня 2022 р.

Окупанти захопили елеватори у Василівці й Токмаці

Захоплення та пограбування українських підприємств окупантами не припиняється. Група Компаній "Прометей" заявила про втрату контролю над двома своїми елеваторами, що знаходяться на непідконтрольній Україні території Запорізької області, а саме зерносховища "Токмак" та "Василівка". Обидва об'єкти з початку війни були переведені до рангу активів, що знаходяться в зоні з особливо високим ризиком, повідомляє agronews.ua.

– На захоплених територіях області окупанти намагаються присвоїти бізнес шляхом збройних захоплень, пограбування та залякування. На "Василівському елеваторі", а також елеваторі "Токмак" загарбники діяли, швидше за все, аналогічним методом. Окупанти або їх місцеві посібники або "віджимають", або руйнують і розкрадають, інших методів у них в арсеналі не існує, - наголосили співробітники компанії.

Водночас у повідомленні наголошується, що як Токмак, так і Василівка перебувають під російською окупацією з перших днів війни, тому оперувати достовірно відомими фактами про стан активів Групи "Прометей" у даних населених пунктах, а також про стан та наявність сільгосппродукції, що залишилася там на зберіганні, у компанії поки що не можуть.

- Контроль над активами у Токмаку та Василівці втрачено. Мінімальний кадровий склад підприємств, який там залишився після початку активних бойових дій у регіоні, зміг залишити свої робочі місця. Їхньому життю та здоров'ю нічого не загрожує. Більш детальної інформації поки що немає у зв'язку з окупацією цих регіонів, – йдеться у повідомленні.

Раніше власник Групи Компаній "Прометей" Рафаель Гороян заявляв, що ЦК за жодних обставин не піде на співпрацю з окупаційним режимом.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.