неділю, 3 липня 2022 р.

Де отримати свідоцтво про освіту?

Всіх випускників і їх батьків турбує питання видачі документів про загальну середню освіту в умовах воєнного стану. Департамент освіти та науки Запорізької облдержадміністрації повідомив порядок отримання свідоцтв про освіту.

Документи про освіту видавються Департаментом освіти і науки  облдержадміністрації територіальним відділам освіти міста Запоріжжя та Запорізького району. Заклади освіти отримають їх після цього. Видача документів громадянам здійснюватиметься після оформлення додатків до них.

Важливо: Зберігаються документи до закінчення воєнного стану і ще протягом календарного року після цього.

Випускники закладів загальної середньої освіти м. Запоріжжя і Запорізького району (єдина неокупована територія області) документи про освіту отримують у своїх школах. А випускники закладів освіти, в яких неможливо організувати видачу документів про освіту через окупацію чи активні бойові дії, можуть їх отримати в уповноважених закладах освіти м. Запоріжжя.

Так випускники Гуляйпілля, Пологівщини і 0ріхова отримуватимуть документи у Запорізькому багатопрофільному ліцеї N 62 (адреса: 69О06, м. Запоріжжя, вул. Незалежної України, 9; електронна пошта - zpbpl62@ukr.net)

Решта населених пунктів району Пологівського району (у тому числі Більмацька, Токмацька і Молочанська громади – у Запорізькій загальноосвітній школі N 30 (69006, м. Запоріжжя вул. Парковий бульвар, 4 -

znz30zp@ukr.net).

Бердянський район крім БМР (у тому числі Чернігівка) – у Запорізькому ліцеї «Альтернатива» (69095 м. Запоріжжя, пр. Соборний, 154-Г - zvh12.zp.ua@gmail.сom)

А, наприклад, Василівська і Роздольська громади Василівського району - у Запорізькій ЗОШ N 80 (69059 м. Запоріжжя, вул. Магара, 5А - shkola80@ukr.net).

Повний список додається на сайті ДОНЗОДА.

Варто зазначити, що отримати документи про освіту можуть: учень/учениця особисто; один із батьків; або інша довірена особа.

Оформити довіреність можуть: 1) повнолітня дитина на представника власних інтересів; 2) батьки неповнолітньої дитини на представника їх інтересів.

Засвідчити довіреність можуть: 1) нотаріальна контора; 2) керівник установи підприємства, організації, органу місцевого самоврядування. Довіреність має бути оригіналом (копії не приймаються). Довірена особа має під час отримання надати документ, що посвідчує особу.

Отримати документ, якщо випускник/випускниця знаходиться за кордоном, можна на руки лише самому випускнику особисто у закордонних дипломатичних установах України, де знаходиться учень/учениця, написавши до уповноваженого закладу заяву встановленого зразку.

Схема пересилання документа містить численні "проміжні точки", у кожній з яких передбачена окрема бюрократична процедура, але порядок містить чіткі часові рамки граничного знаходження документа, і при їх дотриманні дорога документа "від школи до випускника" займе не більше ніж місяць.

Всі випускники закладів загальної середньої освіти, звернувшись до керівників своїх шкіл можуть отримати скановані електронні копії свідоцтва про освіту.

Детальний порядок можна побачити на сайті Департаменту ОН ЗОДА.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.