суботу, 23 липня 2022 р.

На Запоріжжі понад 170 викрадених людей досі залишаються в полоні у рашистів.

На Запоріжжі зафіксовано 415 випадків викрадення людей,  понад 170  досі залишаються в полоні у рашистів.

На тимчасово окупованих територіях продовжують фіксувати випадки викрадення та тримання у заручниках цивільних людей. З корисливими мотивами викрадають керівників громад, юристів, підприємців.

- Більше чотирьох місяців знаходяться у заручниках міський голова Дніпрорудного, перший заступник міського голови Енергодару. Мета різна буває, але частіше, з представників бізнесу вимагають гроші. Комісія веде облік людей, які більше 3-х діб були у заручниках. Людей, яких на добу-дві затримують, набагато більше, їх за тисячу. З них вимагають колаборації або фінансових речей, - повідомив очільник ЗОВА Олександр Старух.

Для пошуку та дослідження ситуацій ще в березні було створено обласну комісію, яка збирає інформацію про такі випадки. Наразі відомо про 415 випадків викрадення, понад 170 осіб продовжують перебувати у заручниках. Водночас з цим, Олександр Старух зазначив, що викраденою вважається та особа, яка перебуває у полоні понад три доби. Тих, кого рашисти забирають на 1-2 дні з метою отримати гроші на викуп, значно більше.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.